Perennat loistavat äidin puutarhassa

kurjenkello

Perennat ja luonnonkukat loistavat nyt äitini mökkipuutarhassa. Viime päivien sade on tehnyt hyvää niin kukille kuin nurmikolle.

Kävimme eilen päiväretkellä äitini kesämökillä. Perennapenkeissä oli tapahtunut paljon, ja monet kukat kukkivat nyt komeasti. Kuivuudesta ei tämän puutarhan ole onneksi tarvinnut kärsiä, vaikka hellepäiviä onkin takana useita. Metsänreuna suojaa isoa osaa puutarhasta pahimmalta paahteelta. Silti viime päivien sateet ovat olleet ihan tervetulleita.

Keskelle mökkipihan nurmikkoa muutama vuosi sitten ilmeisesti täyttömaan mukana putkahtaneet komeat kurjenkellot kukkivat näyttävästi. Sormustinkukat aloittelivat kukintaa aitan seinustalla. Saksankurjenmiekat olivat ottaneet hieman osumaa sateesta.

kurjenkellot

sormustinkukka

saksankurjenmiekka

Kasvimaan kyljessä olevassa perennapenkissä oli vielä muutama pioni kukassa, ja kosmosmukat hehkuivat niihen vieressä komeina.

pioni

kosmoskukat

kosmoskukka

Omenapuiden alla olevassa perennapenkissä kukkivat jalopähkämöt ja niiden vieressä pienellä kalliolohkareella olivat jo kalliokasvitkin kukassa.

jalopähkämö

kalliokukat

Vaikka laukkojen kukinta on jo ohi, ovat niiden siemenkodat komean näköisiä.

lauklat

Osa mökkipihasta jätetään niityksi, ja siellä olikin sateen jälkeen kuhinaa. Kameran linssi ehti ikuistaa vain valkoapilalla ruokailevan sinisiiven.

sinisiipi

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s