Köynnösruusu Pohjantähti jatkaa siitä mihin muut ruusut jäivät

köynnösruusu Pohjantähti

Olipa ruusuilla tänä vuonna lyhyt kukinta! Onneksi köynnösruusu Pohjantähti jatkaa mökkipihalla siitä mihin muut ruusut jäivät.

Miten nopeasti mökkipihan juhannusruusujen, papulanruusujen ja metsäruusujen kukinnat olivat tänä vuonna ohi! Helteet osuivat niiden kohdalla nyt väärään paikkaan.

Onneksi mökkipihallamme on köynnösruusu, joka vasta aloittelee kukintaa. Se jatkuukin koko heinäkuun ajan.

köynnösruusu Pohjantähti

Pohjantähti kuuluu mökkipihamme vanhoihin ruusuihin. Se kasvoi aiemmin hieman hassussa paikassa keskellä mökkipihaa – ilman köynnöstukea, ja aina joku takertui sen pitkiin oksiin ja satutti itsensä sen todella teräviin piikkeihin.

Mökin rakennusprojektin yhteydessä Pohjantähdelle löytyi uusi, sopivan suojainen paikka mökkiterassin portaiden alapäästä, metsäisen rinteen juurelta. Sille tehtiin kohopenkki, jonka juurelle laitettiin vanhan mökin perustana olleita isoja kivilohkareita. Nyt vesi ei jää sen juurelle, ja paikka on sille muutenkin sopivan suojainen tuulelta ja liialta auringonpaahteelta. Mitään tukea sillä ei kuitenkaan ole, se saa kasvaa villinä ja vapaana.

köynnösruusu Pohjantähti

Pohjantähden kukat ovat pieniä ja tuoksuvia – ja niitä on paljon! Onneksi ruusu availee nuppujaan sopivasti niin, että samassa oksassa on aina sekä nuppuja että avautuneita kukkia. Näin kukinta jatkuu pitkään, usein tosiaan monta viikkoa.

köynnösruusupohjantähti2

köynnösruusu Pohjantähti

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s