Mårbackat viihtyvät mökkiterassilla

pelargonit

Yhdestä Mårbackasta on neljän vuoden aikana kehkeytynyt aikamoinen pelargoniviidakko mökkiterassillemme. Ne nauttivat terassilla aamuauringosta ja lämmöstä.

Hankin ensimmäisen Mårbackani neljä vuotta sitten. Kun uusi mökkimme valmistui, oli minulla ensimmäistä kertaa mahdollisuus talvettaa pelargoneja niille sopivissa olosuhteissa. Siitä se sitten lähti, ja nyt pistokkaista kasvaneita Mårbackoja on jo niin paljon, että osa on lähtenyt jo maailmallekin.

Mårbackojen ruukut eivät enää mahdu niille tarkoitetulle penkille, vaan levittäytyvät jo terassille. Niiden seurana on riippupelargoni, jonka hankin samana vuonna kuin ensimmäisen Mårbackan. Myös se on talvehtinut mökillä.

pelargonit

Tämän kevään pistokkaista annoin yhden äidilleni. Kolme päätyi tähän harmaaseen ruukkuun, ja muutama täydentämään laakeassa saviruukussa olevia aiempivuotisia Mårbackoja.

mårbackan pistokkaat

Leikkasin Mårbackoja keväällä reilulla kädellä, mutta yhden, sen ensimmäisen Mårbackan, jätin kasvattamaan hieman korkeampaa runkoa. Se näyttää yllättävän hyvältä!

mårbacka

Ihan kaikki Mårbackat eivät ole jääneet maalle. Tämä Mårbacka pääsi kaupunkipihallemme. Se tuntuu viihtyvän sielläkin hyvin, vaikka piha on kovin paahteinen. Se on löytänyt paikkansa omenapuun varjosta.

mårbackan pistokas

mårbacka1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s