100 lintulajia ja yksi magnolia

viikki

Kahvit termospulloon, eväsleivät reppuun ja sunnuntaiaamuna suunta kohti Vanhankaupunginlahden lintumaisemia. Tavoitteena oli saada täyteen 100 havaittua lintulajia.

Poutainen sunnuntaiaamu oli täydellinen ajankohta linturetkelle. Emme ole harvinaisten lajien perässä juoksevia lintubongareita, mutta havainnoimme mielellämme luontoa ja erityisesti lintuja. Olen kirjannut nyt toista vuotta peräkkäin havaintojani Birdlifen Tunnista 100 lintulajia -listalle, ja tänä aamuna listallani oli 95 lajia.

Helsingissä on upeat mahdollisuudet lintujen tarkkailuun, ja etenkin näin keväällä esimerkiksi Vanhankaupunginlahden kosteikot tarjoavat hyvät mahdollisuudet nähdä kahlaajia ja vesilintuja. Samoin kosteikon laidalle johtavan Viikin arboretumin luontopolkujen äärellä pääsee kuulemaan monenlaisten pikkulintujen laulua. Ja kun puissa ei vielä ole kovin isoja lehtiä, ehtii laululinnun joskus jopa nähdäkin.

viikki7

viikki2

Reilun parin tunnin reissun aikana ehdimme nähdä monta eri kahlaajalajia, tuhatpäin hanhia, korkealla kartelevia tervapääskyjä ja monta harmaahaikaraa. Ensimmäistä kertaa Helsingissä pesivän merikotkan pesässä näimme sekä emon että yhden poikasista. Jos oikein tarkkaan katsot, näet ne tuossa alla olevassa kuvassakin – pesä on kuvan vasemmassa reunassa puurajan yläosassa.

Ruovikon suojissa lauloivat ruokokerttuset, pitkospuiden varrella satakielet ja hernekertut.

Ja se sadas lajikin tuli täyteen, ja tänä vuonna se oli lapasorsa.

viikki3

viikki4

viikki5

viikki1

viikki8

Niin ja eivät havaintomme liittyneet pelkästään lintuihin. Viikin arboretumin polkujen varrelta voi löytää vaikka minkälaisia puita – myös upeasti kukkivan magnolian.

viikki6

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s