Näitä virheitä en toista avokadopuun kasvattamisessa

avokadonkasvatus

Tästä se taas lähtee, avokadopuun kasvattaminen siemenestä. Nyt yritän välttää virheet, jotka ensimmäisen avokadopuun kanssa tein.

Avokadopuun kasvattaminen on minulle mystinen asia. Edellinen kasvatuskerta lähti hyvin käyntiin, mutta sitten – tai jo heti alussa – tein virheitä, jotka johtivat siihen, että avokadoni kuoli.

Nyt pyrin välttämään tekemäni virheet.

1 Istutan avokadon kerralla isoon ruukkuun

Laitoin viimeksi avokadon siemenen aluksi aivan liian pieneen ruukkuun, joten jouduin istuttamaan sen myöhemmin uudestaan isompaan ruukuun. Luulen, että tämä teki avokadopuulle hallaa.

avokadonkasvatus

2 Istutan avokadon tarpeeksi syvälle

Luulen myös, että yksi ratkaisevista virheistä oli istuttaa avokadon siemen liian pintaan. Ihanissa Instagram-kuvissa siemen on kauniisti mullan pinnalla. Nyt istutuin siemenen syvälle niin, että siitä näkyy vain ihan kärki mullan pinnalla. Kun verso ilmestyy pintaan, peitän senkin pienen kärjen mullalla.

avokadonkasvatus

3 Annan avokadopuulle kasvurauhan

Annan avokadolle kasvurauhan ja muistan kastella sitä säännöllisesti. Viimeksi avokadoni lehdet ruskistuivat, ja se johtuu siitä, että ruukku oli liian pieni ja kastelin puuta liian vähän.

4 En leikkaa avokadopuuta

Viimeisenä: tällä kertaa en leikkaa avokadopuutani. Se oli viimeksi vikatikki, ja johti avokadopuuni kuolemiseen. Tarkoitukseni oli saada jo ihan pitkäksi kasvanut avokadopuu haaroittumaan kauniisti, mutta toisin kävi. Se alkoi kuivattaa runkoa leikkauskohdasta alaspäin. Uusia silmuja kyllä ilmestyi rungosta alempaa, mutta ne eivät ehtineet kasvaa lehdiksi vaan kuivuivat.

Näillä opeilla lähden siis taas tarmokkaasti liikkeelle ja kasvattamaan itselleni uutta avokadopuuta!

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s