Puikkokämmekälle uusi kasvualusta – jo oli aikakin!

puikkokämmekkä

Puikkokämmekkä oli ottanut jo kovan kasvupyrähdyksen talvilevon jälkeen. Nyt oli aika katsastaa sen multatilanne.

Puikkokämmekkäni oli alkanut kasvattaa uusia varsimukuloita jo tammikuussa, mutta vasta nyt ehdin katsoa sen juuristoa. Kun otin puikkokämmekän pois ruukustaan, huomasin, että kaarnainen orkideamulta oli ehtinyt jo muuttua hienojakoiseksi mullaksi. Oli siis jo korkea aika vaihtaa puikkokämmekälle uusi kasvualusta!

puikkokämmekkä

Puikkokämmekän juuret olivat todella hyvävoimaiset ja napakat. En uskaltanut tehdä niille mitään, jotta orkidea ei vahingoittuisi.

orkideamulta

Orkideamulta on varsin karkeaa. Se oli helppo saada ujutettua juurten sekaan, kun laitoin puikkokämmekän takaisin ruukkuun. Annoin sille samalla upotuskastelun, jotta orkideamullan kaikki palaset pääsivät alas eikä juurten väliin jäänyt tyhjiä koloja.

puikkokämmekkä

Nyt on puikkokämmekällä taas kasvualusta kohdillaan ja se saa jatkaa juurimukuloiden kasvattamista. Jätin vielä edelliset juurimukulat paikoilleen, mutta kun uudet saavat tarpeeksi pituutta, katkaisen vanhat viemästä turhaa ravinteita uusilta mukuloilta. Puikkokämmekkä saa säännöllisen 10 minuutin upostuskastelun joka viikko. Toivottavasti pian nähdään taas sen kukkivan!

puikkokämmekkä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s