Puikkokämmekkä haluaa valoa

puikkokämmekkä

Sain puikkokämmekän ystävältäni vuosi sitten. Kauniskukkainen puikkokämmekkä on viihtynyt meillä ihmeen hyvin. Se on ensimmäinen orkidea, jonka olen saanut kukkimaan uudelleen.

Kun puikkokämmekkä tuli meille, täyttivät kauniit valkeat kukat sen kaksi varsimukulaa ja kestivät pitkään. Kun kukinta lopulta loppui, alkoi juuresta kehittyä uudet varsimukulat ja niihin lehdet. Vanhat varsimukulat kuihtuivat ja leikkasin ne pois. Toiseen uusista varsimukuloista tuli kesän lopulla muutama uusi kukka, toinen täyttyi pelkillä lehdillä.

Joulukuun alussa tapahtui sitten kummia. Huomasin, että toiseenkin varsimukulaan oli ilmestynyt kolme nuppua. Ne kehittyivät hitaasti ja puhkesivat kukkaan tammikuun alussa.

puikkokämmekän kukat

puikkokämmekkä

Samaan aikaan kukkanuppujen kehittymisen kanssa alkoi juuresta kasvaa taas uusia varsimukuloita. Ne kehittyivät samaa tahtia kukkanuppujen kanssa. Nyt vaaleanvihreillä varsimukuloilla on jo kivasti mittaa ja lehdetkin jo näkyvissä.

puikkokämmekkä

Nämä ovat siis jo kolmannet juurimukulat, jotka puikkokämmekkäni kasvattaa. Kukinta ei ole ollut kovin runsas, mutta tämä kasvuvauhti ja helppohoitoisuus antavat intoa panostaa puikkokämmekän kasvatukseen nyt paremmin.

Kasvualustana puikkokämmekälläni on orkideamulta, ja olen tehnyt sille uppokastelun kerran viikossa. Nyt kun uudet juurimukulat ovat tulossa, olen myös alkanut lannoittaa sitä parin viikon välein. Se on edelleen samassa ruukussa, mutta tarvitsee nyt hieman uutta multaa juurilleen.

Puikkokämmekällä on kasvupaikka aivan ison ikkunan äärellä, sillä se tarvitsee selvästi runsaasti valoa. Ensi kesänä vien kasvin ulos, sillä se kuulemma nauttii myös pihallaolosta. Jospa sitten olisi luvassa hieman runsaampaa kukintaakin.

puikkokämmekkä

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s