Päiväreissu tropiikkiin

jättilumme

Talven harmauden keskellä on ihana piipahtaa torpiikissa, ihan vaikka vain päiväreissulla. Siihen on oiva mahdollisuus upeiden kasvitieteellisten puutarhojen ansiosta. Me kävimme hakemassa valo- ja värihoitoa Turun yliopiston kasvitieteellisestä puutarhasta.

Teimme joulukuussa viikonloppuretken Turkuun. Kävimme reissumme aikana Flörin kukkakaupassa, josta kerroinkin jo aiemmassa postauksessa. Kävimme myös Ruissalon kauniissa maisemissa sijaitsevassa Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa, jossa riittikin väriloistoa ja upeasti kukkivia kasveja.

Puutarhan kuudessa kasvihuoneessa kasvaa noin 2000 kasvilajia ja -lajiketta. Viileästä talvipuutarhasta löytyy kamelioita, talvijasmiineja ja havupuita. Subtrooppisessa araukariahuoneessa on upeita palmuja, mehikasvihuoneessa komeita kaktuksia ja sukkulentteja. Välimerenhuoneessa viihtyvät ihmeköynnös, oleanterit ja upea roseepippuripuu.

pasuunakukka

kahvipensas

turku1

turku6

sukkulentti

Tropiikin loistosta pääsee nauttimaan kahdessa huoneessa, jotka on jaoteltu uuden maailman ja vanhan maailman tropiikkeihin. Upea jättilumme täyttää vesialtaan, sen lehtien halkaisija on yli metri! Tropiikista löytyy banaaneja, papaijoita ja pippureita, joten ihan hyvin voi kuvitella olevansa pidemmälläkin reissulla kuin vain päivämatkalla Turussa. 🙂

jättilumme

turku10

turku15

turku13

turku7

turku11

Ja kun kasveihin on ihastunut, voi oman suosikkipistokkaansa ostaa mukaan. Meille päätyi Turun tuliaisina kaksi uutta kasvia, ruususiivikki ja rionjuoru.

ruususiivikki

 

2 kommenttia artikkeliin ”Päiväreissu tropiikkiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s