Ekologiset virkatut kestovanulaput

virkatut kestovanulaput

Oletko jo tutustunut virkattuihin kestovanulappuihin? Ne ovat ekologinen vaihtoehto kertakäyttöisille vanulapuille. Kestovanulaput voi pestä pesukoneessa ja käyttää monta kertaa uudestaan.

Tyttäreni pyysi virkkaamaan hänelle joululahjaksi kestovanulappuja. Hän käyttää vanulappuja meikinpoistoon ja ihonpuhdistukseen, ja niitä kuluu paljon. Kestovanulapun voi käytön jälkeen pestä jopa pesukoneessa ja käyttää monta kertaa uudestaan.

Kestovanulaput voi virkata bambu- tai puuvillalangasta, minä virkkasin niitä molemmista. Ohjeen löysin netistä, mutta muutin sitä hieman. Netistä löytyy myös videoita aiheesta, mutta alla olevalla ohjeellani saat varmasti laput virkatuttua. Kirjavat laput ovat bambulankaa, siniset puuvillalankaa.

pesulaput4

Virkatut kestovanulaput

Tarvikkeet: ohutta bambu- tai puuvillalankaa, virkkuukoukku 3,5-4 käsialan mukaan

1. krs: Virkkaa kuusi ketjusilmukkaa ja yhdistä ne ympyräksi piilosilmukalla.

2. krs: Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, *kierrä lanka koukulle, vie koukku virkatun ympyrän ympäri, ja ota uusi lanka koukulle, jätä se löysäksi*. Toista näin, kunnes koukulla on viisi lankaa ja vedä lanka kerralla kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi, sulje kiinteällä silmukalla. Virkkaa 1 ketjusilmukka, jatka *-* kunnes ketjusilmukkaympyrässä on seitsemän pampulaa. Virkkaa 1 ketjusilmukka ja yhdistä kerros piilosilmukalla ensimmäiseen pampulaan.

3. krs: Virkkaa kaksi ketjusilmukkaa, virkkaa pampuloita kuten 2. kerroksella aina edellisen kerroksen ketjusilmukoiden kohdalle niin, että pampuloiden väliin tulee aina kaksi pampulaa. Älä kuitenkaan virkkaa pampuloiden väliin enää ketjusilmukkaa. Kerroksen lopussa pampuloita pitäisi olla 14. Päätä kerros piilosilmukalla.

Jos haluat isommat pesulaput, virkkaa vielä yksi tai kaksi kerrosta lisää samalla tavalla.

virkattu kestovanulappu

virkattu kestovanulappu

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s