Tänä jouluna meillä paketoidaan lahjat ekologisesti

joululahjan paketointi

Tyttäreni esitti muutama viikko sitten toiveen, että ei osteta tänä jouluna lainkaan joululahjapapereita. Sehän sopi mainiosti – ja ideat ekologiseen lahjapaketointiin  lähtivät heti laukkaamaan.

Joululahjapaperit eivät sovellu kierrätettäväksi paperinkeräykseen, sillä niissä on paljon väriaineita, teipinjäämiä ja muita epäpuhtauksia. Joululahjapaperit voi lajitella energiajätteeseen, jos sellainen mahdollisuus on. Meidän taloyhtiössämme ei kierrätetä energiajätettä, joten lahjapaperit päätyisivät meillä sekajätteeseen.

Tänä jouluna teemme siis ekoteon ja paketoimme lahjat ekologisesti voimapaperiin, sanomalehteen ja silkkipaperiin. Sanoma- ja aikakauslehdistä löytyy usein kauniita kuvia, joita voi hyödyntää paketoinnissa! Ja kannattaa hyödyntää käärepapereita:  joulumarkkinoilta ostamani saippua käärittiin jo ostettaessa paperiin, joten sille riitti koristeeksi vain naru ja mustikanvarpu.

Voimapaperi ja silkkipaperi menevät kartonkikeräykseen, sanomalehtipaperi lehtikeräykseen. Lahjanaruina käytämme sisalnaruja, paperinaruja tai uudelleen käytettäviksi sopivia tekstiilinauhoja.

Paketit koristelemme luonnonkukilla: oman mökin pihamaalta kerätyillä kuivakukilla ja mustikanvarvuilla, skimmioilla, kranssin teosta yli jääneillä eukalyptuksen ja punapippurin oksilla sekä puisilla kierrätettävillä joulukoristeilla.

ekologinen lahjapaperi

ekologinen lahjapaketti

ekologinen lahjapaketti

ekologinen lahjapaketointi

ekologinen lahjapaketointi

ekologinen lahjapaketointi

ekologinen lahjapaketointi

Miten teillä – jättäisittekö tekin lahjapaperit ostamatta ja paketoisitte lahjat ekologisemmin? Hyvää joulua! ❤

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Tänä jouluna meillä paketoidaan lahjat ekologisesti

  1. Hei,
    Juuri äsken suunnittelin paketointia ja päätin käyttää siihen jouluisia lahjakasseja. En ikinä osta niitä, mutta olen säilyttänyt muilta saatuja ja niitähän riittää! Laitan blogisi seurantaan blogit.fi:ssä. Tervetuloa myös blogiini Viherrin. Hyvää joulun odotusta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s