Pensaiden talvisuojaus jäi viime tippaan

vuorimännyn kevätsuojaus syksyllä

Mökkipuutarhan pensaiden ja puiden talvisuojaus meinasi jäädä viime tippaan. Nyt se on kuitenkin hoidettu, eivätkä jänikset pääse herkuttelemaan pensasmustikan varvuilla tai tyrnin oksilla.

Meillä meinasi tulla kiire saada talvisuojat laitettua paikoilleen, sillä viikonloput ovat olleet varsin kiireisiä ja tänne eteläänkin povattiin jo ensilumea täksi viikoksi. Saimme kuitenkin talvisuojat nyt paikoilleen, joten jänikset eivät pääse talvella herkuttelemaan.

Viime talvi opetti, että jopa tyrnille pitää laittaa talvisuoja. Kun hanki alkoi keväällä sulaa, paljastui, että jänikset olivat herkutelleen keväällä istuttamillamme tyrnin oksilla. Tuho ei onneksi ollut totaalinen, mutta se opetti, että tyrnitkin tarvitsevat talvisuojauksen.

Käytin verkon laittamisessa apuna kaarevia pensastukia, niiden avulla sain verkon sopivasti sekä tyttötyrnien sivuille että päälle. Isompi poikatyrni paketoitiin monikerroksiseen verkkoon.

rynin talvisuojaus

tyrnin talvisuojaus

Talvisuojan saivat tyrnien lisäksi omenapuut ja pensasmustikka, tänä keväänä istutettu uusi tulokas.

pensasmustikan talvisuojaus

pensasmustikan talvisuojaus

pensasmustikan talvisuojaus

Laitoin myös jo vuorimäntyjen kevätsuojat paikoilleen, sillä männyt kasvavat rinteessä, josta lumi sulaa viimeisenä. On paljon helpompi laittaa suojat paikoilleen jo syksyllä kuin alkaa kaivaa niitä esiin koppuraisesta hangesta.

vuorimännyn kevätsuojaus syksyllä

Viimeisenä suojaan pääsi puutarhan tuorein hankinta, japaninvaahtera. Se oli tiputtanut kaikki lehtensä ja pääsi nyt talvisuojaan aittaan. Kiedoin japaninvaahteran päälle varmuudeksi vielä hallaharsonkin. Saa nähdä miten se selviää ensimmäisestä talvestaan – toivottavasti hyvin.

japaninvaahteran talvisuojaus

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s