Vihreät tomaatit pääsivät purkkiin

vihreät tomaatit

Kesän lämpö loppui tänä vuonna niin nopeasti, että suurin osa tomaateista ei ehtinyt kypsyä. Pieniä vihreitä tomaatteja kertyi siis kattilallinen, ja niille piti keksiä käyttöä.

Mitään ruokaa ei heitetä hukkaan, ei edes vihreiksi jääneitä tomaatteja. Tällä periaatteella lähdin säilömään raaoiksi jääneitä Tiny Tim -tomaatteja.

vihreät tomaatit

Löysin runsaasti samankaltaisia ohjeita tomaattien säilöntään. Tätä helppoa ohjetta voi varioida mausteilla, mutta koska tein tätä ensimmäistä kertaa, en kauheasti sooloillut.

Säilötyt vihreät tomaatit

0,5 kg sipuleita

1 kilo vihreitä tomaatteja

2 rkl suolaa

Mausteliemi:

450 g sokeria

2,5 dl vettä

2,5 dl etikkaa

10 kokonaista neilikkaa

pieni kanelitanko

Viipaloi sipulit ja halkaise tomaatit (tai viipaloi isommat tomaatit) ja lado ne suolan kanssa kerroksittain astiaan. Anna mehustua yön yli jääkapissa.

Kaada astiaan kehittynyt neste pois. Kiehauta liemiainekset ja keitä tomaatteja ja sipuleita kunnes ne ovat läpikuultavia, noin 15-20 minuuttia.

Kuumenna puhtaita lasipurkkeja uunissa ja lado tomaatit ja liemi purkkeihin. Sulje heti ja anna jäähtyä hetki pöydällä. Säilytä jääkaapissa.

säilötyt vihreät tomaatit

säilötyt vihreä tomaatit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s