”Meillä on ainakin sata kukkaruukkua”

ruukunvaihto

Mieheni mielestä meillä on varastossa ”ainakin sata kukkaruukkua.” Ei niitä ihan niin paljon ole, mutta kun yhdelle kasville piti vaihtaa ruukku, löytyi sille uusi varastosta. Mutta se johtikin sitten varsinaiseen ruukunvaihtohulinaan.

Kaikki alkoi avokadopuusta. Siemenestä kasvattamani avokado tuntui ahdistuvan ruukkuunsa, joten sille piti löytää uusi ruukku. Niinhän se löytyikin varastosta, ja samalla löytyi muitakin kivoja ruukkuja.

Kukkaruukkuihin pätee mielestäni vähän sama kuin vaatteisiinkin: kun pidät jonkin ruukun vähän aikaa paitsiossa, alkaa se näyttää taas ihan kivalta.

Niinpä yhden ruukun vaihtoon tarkoitettu tapahtuma venyi useamman ruukun vaihtohulinaksi. Siinä pöllysivät niin mullat kuin kasvitkin.

avokadon uusi ruukku

Ensimmäisenä uuteen ruukkuun pääsi avokado. Se oli kasvanut matalahkossa ja kapeassa ruukussa, mutta sai nyt kasvupaikakseen hieman korkeamman ja leveämmän punasaviruukun.

siemenestä kasvatettu avokado

Seuraavana ruukunvaihtoon pääsi pienessä punasaviruukussa kasvanut kultaimarre, jolle löysin kauniin valkoisen Arabian ruukun. Valkoinen ruukku sopii paljon paremmin yhteen kultaimarteen vaaleanvihreiden, hopeanhohtoisten lehtien kanssa.

kultaimarteen ruukunvaihto

kultaimarre

Kolmantena käsittelyyn pääsi ludisia, ja sen kanssa olikin tekemistä! Ludisia on maaorkidea, eli se pitää ilmavasta kasvualustasta. Laitoin ruukun pohjalle ruukkusoraa ja päälle multaa. Ja koska ludisiassa on varsin lyhyet juuret, saa sen painaa aika syvälle, jotta lehtiruusukkeet pysyvät ryhdikkäinä eivätkä valahda reunoja pitkin. Onnistuin tunkemaan kasvin ihanan patinoituneeseen punasaviruukkuun, jossa aiemmin kasvoi avokado.

ludisia

Näillä ruukuilla mennään toistaiseksi – kunnes taas löytyy uusia kivoja ruukkuja varaston uumenista, niitähän oli ainakin se sata. 🙂

kultaimarre ja ludisia

kultaimarre

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s