Normaalia parempi viinirypälesato

viinirypäleet

Kesän viinirypälesato muodostui yllättäen normaalia paremmaksi ja maukkaammaksi, vaikka hellepäiviä ei tänä kesänä ollut montaa. Silti tarhajukkaköynnös tuotti kelpo sadon.

Tarhajukkaköynnöksemme ’Summer Sweet’ on yli kymmenen vuoden ikään mennessä tuottanut meille vaihtelevaa satoa. Vaikka köynnöstä ei olekaan istutettu sadon saamisen takia, on aina mukava seurata rypäleiden valmistumista ja verrata satoa aiempien vuosien satoihin. Mitä aurinkoisempi ja lämpimämpi kesä, sitä paremman sadon avomaalla kasvava köynnöksemme tuottaa.

Viime vuonna emme saaneet rypäleitä, ja syynä siihen oli aitaremonttimme. Jouduin silloin kiskomaan köynnöksiä pois vanhan aidan välistä ja pitkin pihaa, jolloin kasvi ei saanut tarpeeksi valoa eikä tuottanut hedelmiä.

Tänä vuonna rypäleterttuja syntyi varsin kiitettävä määrä, ja niistä tuli aika isoja. Rypäleissä on myös aika isot kivet, joten syötäviksi ne eivät oikein kelpaa, vaikka ne tänä vuonna olivat aika makeitakin. Rypäleet päätyivät tällä kertaa hyytelöksi. Oman viiniköynnöksen rypäleistä tehtyä hyytelöä kelpaa nauttia talvella, ja muistella lämmintä kesää.

tarhajukkaviiniköynnöksen rypäleet

viiniköynnöksen lehdet

tarhajukkaköynnöksen rypäleet

tarhajukkaköynnöksen rypäleet

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s