Nyt on pihlajanmarjakranssin aika!

pihlajanmarjakranssi

Pihlajat nuokkuvat nyt täynnä marjoja. Mökkipihalla hehkuvista upean oranssinpunaisista marjoista syntyi idea tehdä pihlajanmarjakranssi koristamaan mökkiaittaa.

Elokuun viimeiset aurinkoiset päivät ovat olleet upeita! Olen ihastellut täynnä marjoja nuokkuvia pihlajia pitkin kesää, ja nyt niiden marjat ovat parhaimmillaan, kauniin oranssipunaisia. Lehdet alkavat jo selkeästi kellastua varsinkin niissä pihlajissa, jotka kasvavat kuivilla paikoilla.

Silti nyt on juuri oikea aika pyöräyttää pihlajanoksista kranssi koristamaan mökkiä tai ulko-ovea. Meidän kranssimme pääsi mökkiaitan seinälle ikkunan viereen.

pihlajanmarjakranssi

Kiepautin nuoren pihlajan verson kranssin pohjaksi ja kiinnitin pihlajanoksia kranssipohjaan. Ei haittaa, vaikka lehdet kääntyilevät väärinpäin, myös lehtien ”väärä” puoli näyttää kauniilta. Eri vihreän sävyt ja jopa kellastuneetkin lehdet tuovat kivaa säväystä värikokonaisuuteen.

Lopuksi kiinnitin muutamia marjaterttuja oksien lomaan. Kranssi kellastuu nopeasti, mutta siinäkin on oma viehätyksensä. Tosin herkulliset marjat saattavt kyllä kiinnostaa pihalle kerääntyviä räkättirastaitakin…

pihlajanmarjat

pihlajanmarjakranssi

pihlajanmarjakranssi

 

2 kommenttia artikkeliin ”Nyt on pihlajanmarjakranssin aika!

  1. Oi, miten kaunis kranssi. Tänä vuonna on runsaasti pihlajanmarjoja tai ainakin meidän pihapuumme ihan notkuu marjoista. Kunpa marjoja voisi hyödyntää enemmän!

    Tykkää

    • Kiitos! Tätä oli hauska tehdä. Oletko koskaan kokeillut keittää pihlajanmarjoista hilloa tai hyytelöä? Minä tein hyytelöä joskus, ja nyt voisi taas kokeilla. Tulee maukasta!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s