Syyslannoitus juuri oikeaan aikaan!

havujen syyslannoitus

Puutarhan kasvien syyslannoitus on ollut mielessäni jo muutaman viikon ajan, mutta aina se on jäänyt tekemättä. Nyt muistin vihdoinkin laittaa putuarhan kasveille syyslannoitteen – ja juuri oikeaan aikaan!

Puutarhan syyslannoitus pitäisi muistaa tehdä jo elokuussa, eli hyvissä ajoin, kun kasvien lehdet ovat vielä vihreitä ja kasvit vielä kasvavat. Joskus syyslannoitus on jäänyt meillä liian myöhään, mutta nyt muistin kuin muistinkin antaa typetöntä syyslannoitetta kasveille hyvissä ajoin.

Ajoitus oli itse asiassa paras mahdollinen: sain tehtyä lannoituksen torstai-iltana, kun sää oli lämmin ja aurinkoinen. Seuraavana aamuyönä täällä etelässä puhkesivat hurjat sateet. Lannoiterakeet pääsivät siis heti imeytymään kohteeseensa, mainiota!

pensasmustikan syyslannoitus

vuorimännyn syyslannoitus

Syyslannoitetta saivat mökkipihallamme käytännössä kaikki monivuotiset kasvit: vuorimännyt, pensasmustikat, perennat, hedelmäpuut, ruusut ja alppiruusu. Heitin kouralliset myös vadelmapensaille ja jasmikkeille. Syyslannoite parantaa niiden talvenkestävyyttä ja varmistaa hyvän sadon ensi vuonna. Nyt siis voi jäädä hyvillä mielin odottamaan syksyä ja talvea, kasvit pärjäävät kyllä.

papulanruusu

luumupuu

alpiiruusu

aamukaste ruusunlehdellä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s