Hyönteishotelli syntyi jämälaudoista

hyönteishotelli

Puutarhaihmiset tietävät, miten tärkeitä hyönteiset ovat, ja miten niitä kannattaa vaalia. Rakensin mökkiliiteristä löytyneistä jämälaudoista hyönteishotellin. Täytteeksi se sai ekologisesti omalta pihalta löytyneitä luonnontuotteita.

Hyönteishotelli tuntuu olevan tämän kesän hitti. Sellaisen saa hankittua valmiina, mutta yhtä hyvin hyönteishotellin voi tehdä itse aika yksinkertaisista materiaaleista.

Minä käytin hyönteishotelliin mökkiliiteeristä löytyneet laudanpätkät ja naulat. Arkkitehtuuriltaan hyönteishotellimme muistuttaa erehdyttävästi linnunpönttöä harjakattoineen ja muotoineen. Tein ensin laudoista suorakaiteen muotoisen kehikon, johon lisäsin kaksi väliseinää. Katon tein kahdesta laudanpätkästä, ja ruuvasin sen takaa kiinni kehikkoon. Aikaa tähän kului puolisen tuntia.

Tämä hotelli huokuu pelkistettyä, luonnollista tyyliä, eikä se saanut edes maalipintaa suojakseen. Näin hotelli saa harmaantua ja parkkiintua sateessa ja tuulessa.

hynteishotelli

Hyönteisiä houkuttelen hotelliin erilaisten luonnonmateriaalien avulla. Alakerrassa on pihalta kerättyjä männynkäpyjä, keskikerroksessa keväällä kuivumaan pätkittyä järviruokoa ja kaislaa, ja yläkerrassa risuja. Ullakolle sijoitin jäkälät, jotka jokin eläin oli käynyt heittelemässä pitkin mökkikalliotamme.

hyönteishotellin materiaalit

hyönteishotellin materiaalit

hyönteishotellin materiaalit

Hotellin kerrokset on muuten helpompi täyttää, jos ripustat sen jo paikalleen tai laitat takaseinään verkkoa, joka estää täytteiden putoamisen.

Sitten vain naula saunarakennuksen seinään, hotelli riippumaan naulan varaan ja odottelemaan asukkaita!

hyönteishotelli

4 Replies to “Hyönteishotelli syntyi jämälaudoista”

  1. Tämä on tärkeä aihe. Siistityt puutarhat eivät tue hyönteisten lisääntymistä, nämä hotellit ovat hyvä lelsintö!

    Tykkää

  2. Hyvältä näyttää!
    Itsekin tein viime kesänä jämälaudoista kaksi hyönteishotellia. Ja tällä vuoden kokemuksella kehoittaisin sinuakin laittamaan pienisilmuisen verkon täytteiden suojaksi. Tosin meillä ainakin järviruo’ot ym. ovat lintujen suuren mielenkiinnon kohteina verkosta huolimatta ja niitä saa kerätä alvariinsa maasta takaisin paikoilleen. Eli mitähän vielä keksisin suojaksi…

    Tykkää

Jätä kommentti