Mökkipihan ruusut upeassa kukassa

metsäruusu

Mökkipihallamme on useita metsäruusuja, jotka kukkivat kauniisti juuri nyt. Uusia ruusuja putkahtaa pihalla esiin sieltä täältä.

Nämä mökkipihamme metsäruusut ovat kulkeutuneet pihallemme suoraan metsästä appiukon tuomina muutama vuosikymmen sitten. Osa niistä on voinut olla pihallamme jo kun sen puutarha on perustettu 1930-luvulla. Varmaa tietoa ruusujen alkuperästä ei ole, eikä se olekaan oleellista. Pääasia on, että upeasti kukkivat metsäruusut ilahduttavat meitä edelleen.

Uusia ruusujakin putkahtelee esiin sieltä täältä. Nekin löytävät pihallamme paikkansa, sillä ruusuille on meillä aina tilaa.

metsäruusu

metsäruusu

metsäruusu

Vain yksi ruusu on vaihtanut pihallamme paikkaa. Aiemmin tämä kaunis valkoinen pensasruusu kasvoi keskellä alapihan nurmikkoa. Se levitti piikkisiä oksiaan laajalle, ja niitä sai aina olla lyhentämässä.

Kun uusi mökki rakennettiin ja sen alapuolelle järven puoleiseen rinteeseen muodostui sopiva paikka ruusulle, siirrettiin se kasvamaan uuteen paikkaan. Ruusu ei ollut siirrosta moksiskaan, vaan on nyt päässyt vapaasti kasvamaan ja kukkimaan. Se vasta aloittelee kukintaa, joka yleensä jatkuu runsaana läpi kesän. Pieniä nuppuja on valtavasti, joten tästä kukinnasta saamme nauttia toivottavasti pitkään.

valkoinen ruusu

valkoinen ruusu

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s