Miten olisi kesäpäivä Fiskarsissa?

fiskars

Läntisellä Uudellamaalla sijaitseva Fiskars on viehättävä kylä, jonne kannattaa poiketa retkelle varsinkin kesällä. Silloin kylä täyttyy taiteesta, tapahtumista ja ihanista käsityöläispuodeista.

Pääsin tekemään oman kesäretkeni Fiskarsiin viime viikolla. Koska kesä oli vielä aivan alussa, ei kylä ollut vielä löytänyt kaikkia kesävieraitaan. Kylän läpi mutkittelevan Fiskari-joen varrella oli siis rauhaisaa kevällä ja ihastella upeita tiilirakennuksia sekä kaunista jokimaisemaa.

Pistäydyin katsomassa Fiskars Village Art & Design Biennalen näyttelyn Puimalassa, tutustuin paikallisten käsityöläisten myyntikojuihin ja ihan vain ihastelin vanhan kylän tunnelmaa. Kun sää oli aurinkoinen, oli Fiskarsissa helppo viihtyä.

fiskars

fiskarsin käsityöläisaitat

fiskars

fiskarsin hotelli

fiskarsin hotelli

fiskars-joki

fiskars

fiskars

fiskars joki

Fiskars sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen, Raaseporin kaupungissa. Helsingistä sinne pääsee bussilla tai junalla Karjaalle noin tunnissa, ja Karjaalta loppumatka taittuu taksilla tai paikallisbussilla. Kesäbussit vievät Fiskarsiin myös suoraan lauantaisin 6.7.-10.8.

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s