Verenpisaran latvominen

verenpisaran taimi

Ostin kuukausi sitten verenpisaran pienen taimen puutarhamyymälästä. Pieni taimi oli ehtinyt venähtää niin pitkäksi, että oli aika latvoa se.

Verenpisara kuuluu niihin kasveihin, jotka ovat aiemmin olleet inhokkejani, mutta ovat nyt alkaneet kiinnostaa. Siispä hankin itselleni pienen verenpisaran taimen, kun sellainen tuli eteeni. Tämä Fuchsia ’Harry Grey’ on riippuva verenpisara, jossa pitäisi olla kauniit valkoiset kukat. Se sopii ruukkuistutuksiin.

Taimi oli venähtänyt muutamassa viikossa reilusti pituutta. Sen sai nyt hyvin latvottua, ja samalla kertaa siitä sai myös reilunkokoisen latvapistokkaan.

verenpisaran taimi

Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyy hyvin, miten verenpisara kasvattaa rungon lähelle oksahaaroihin lehtiä, joista sen sitten latvomisen jälkeen pitäisi lähteä jakautumaan.

verenpisaran latvominen

Taimeen olisi hyvä jättää vähintään kolme lehtiruusuketta, ja leikata se latvottaessa sitten poikki niiden yläpuolelta.

verenpisaran latvominen

Toivottavasti verenpisarani lähtee tästä hyvään, tuuheaan kasvuun! Samoin latvapistokas, jonka vain laitoin sellaisenaan multaan. Sen voisi laittaa minikasvihuoneeseen tai kuvun alle, jolloin se saisi sopivat olosuhteet juurtumiseen. Liikaa ei verenpisaraa saa kastella, joten katsotaan maltanko olla hukuttamatta näitä alkuja!

verenpisaran latvapistokas

verenpisaran latvapistokas

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s