Fiikuksen latvominen onnistui!

kumipuu

Katkaisin pitkäksi venähtäneen fiikuksen eli kumipuun latvan helmikuussa. Tavoitteena oli saada fiikus haaroittumaan – ja saada samalla latvapistokkaasta uusi fiikus. Projekti näyttää onnistuneen hienosti!

Fiikus oli venähtänyt pitkäksi ja kaipasi haaroittamista. Katkaisin siitä reilunpituisen latvan, jonka laitoin juurtumaan lasipurkkiin. Kesti pari viikkoa ennen kuin pistokkaaseen ilmestyi ensimmäisen juurenalku, ja sekin meni poikki. Parin kolmen viikon päästä pistokkaassa oli kuitenkin näin komeat juuret.

kumipuun juuret

Entä mitä kuului alkuperäiselle fiikukselle? Siihen alkoi myös hiljalleen ilmestyä pieniä uusia alkuja, ja nyt siinä näkyy ihan kunnon ”sarvet” tuolla lehtivarsien juurissa. Eli hyvältä näyttää tämäkin!

kumipuun haaroittuminen

Viime viikonloppuna istutin latvapistokkaan ruukkuun ja vaihdoin samalla haaroittumisen aloittaneen alkuperäisen fiikuksen myös uuteen ruukkuun. Ruukkujen pohjalle laitoin reilun kerroksen ruukkusoraa salaojaksi.

ruukkusora

Nyt nämä kaksi fiikusta jatkavat kasvuaan samanlaisissa ruukuissa. Toivottavasti hyvin alkuun lähtenyt haaroittuminen ja latvapistokkaan kasvaminen jatkuvat yhtä suotuisissa merkeissä!

kumipuun latvapistokas

kumipuun haaroittaminen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s