Fiikuksen latvominen onnistui!

kumipuu

Katkaisin pitkäksi venähtäneen fiikuksen eli kumipuun latvan helmikuussa. Tavoitteena oli saada fiikus haaroittumaan – ja saada samalla latvapistokkaasta uusi fiikus. Projekti näyttää onnistuneen hienosti!

Fiikus oli venähtänyt pitkäksi ja kaipasi haaroittamista. Katkaisin siitä reilunpituisen latvan, jonka laitoin juurtumaan lasipurkkiin. Kesti pari viikkoa ennen kuin pistokkaaseen ilmestyi ensimmäisen juurenalku, ja sekin meni poikki. Parin kolmen viikon päästä pistokkaassa oli kuitenkin näin komeat juuret.

kumipuun juuret

Entä mitä kuului alkuperäiselle fiikukselle? Siihen alkoi myös hiljalleen ilmestyä pieniä uusia alkuja, ja nyt siinä näkyy ihan kunnon ”sarvet” tuolla lehtivarsien juurissa. Eli hyvältä näyttää tämäkin!

kumipuun haaroittuminen

Viime viikonloppuna istutin latvapistokkaan ruukkuun ja vaihdoin samalla haaroittumisen aloittaneen alkuperäisen fiikuksen myös uuteen ruukkuun. Ruukkujen pohjalle laitoin reilun kerroksen ruukkusoraa salaojaksi.

ruukkusora

Nyt nämä kaksi fiikusta jatkavat kasvuaan samanlaisissa ruukuissa. Toivottavasti hyvin alkuun lähtenyt haaroittuminen ja latvapistokkaan kasvaminen jatkuvat yhtä suotuisissa merkeissä!

kumipuun latvapistokas

kumipuun haaroittaminen

 

4 kommenttia artikkeliin ”Fiikuksen latvominen onnistui!

 1. Hei, miten fiikuksen haaroittamisen kävi? Sain tänään oman pistokkaan ja odotan innolla mitä sen kanssa on tulossa. Onko jotain vinkkejä juurruttamiseen?

  Tykkää

  • Hei! Hyvin kävi! Kannattaa kasvatta fiikukseen mahdollisimman hyvät juuret ennen kuin sen istuttaa. Nimenomaan tuo hyvin juurrutettu latvapistokas on lähtenyt hyvin kasvuun ja voi hyvin. Se fiikus, josta katkaisin latvan, teki myös aika nopeasti uudet kasvut ja lehdet, mutt on nyt hidastanut kasvuaan. Vähään aikaan ei ole tullut uusia lehtiä, ja mietinkin, että pitäisikö vaihtaa siihen uusi multa.

   Tykkää

 2. Moi. Minkälaiseen multaan laitoit tuon latvotun pistokkaan juurtumisen jälkeen? Luuletko että näin loppukesästä vastaava onnistuisi vielä jos latvoisin fiikukseni, vai pitäisikö odottaa kevääseen? Onko tuo helmikuu aikaisin ajankohta jolloin tuon voi tehdä?

  Tykkää

  • Moi! Laitoin sen viherkasvimultaan. Latvo vaan nyt, valoahan nyt riittää ja hyvät kasvuolosuhteet! Talven pimeimpään aikaan en tosiaan latvoisi, vaan sitten kun valon lisääntyessä kasvit lähtevät kasvuun.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s