Kukkanuput tomaatintaimissa!

yrtit ja tomaatit vesiviljelyssäVesiviljelyssä kasvattamani tomaatintaimissa on jo komea nuput, ja basilikasta olemme keränneet satoa jo muutaman viikon ajan.

’Tiny Tim’-tomaatintaimet ja basilikat kasvavat ihan silmissä! Vesiviljelyssä ja kasvivalossa on kyllä jotakin taikaa, sillä samasta kylvöksestä tavallisiin multaruukkuihin istutetut taimet jäävät mitassa ja kasvuvahdissa selkeästi jälkeen niistä, jotka jatkavat kasvuaan vesiviljelyssä. Itse rakentamastani kasvualustasta kerroin aiemmin postauksessani vesiviljelystä.

Tässä kuvassa ovat vesiviljelyssä kasvavat taimet…

tomaatintaimet

Ja tältä näyttää ikkunalaudalla kylvömullassa kasvava, samaan aikaan kylvetty ’Tiny Tim’.

Tiny Tim -tomaatintaimi

Kokoero taimilla on tällä hetkellä 14 cm – eli multataimet ovat puolet vesiviljelytaimia pienempiä. Vesiviljelyssä kasvavassa tomaatintaimessa on jo paljon nuppuja, mutta tavallisessa multakasvatuksessa olevassa niitä ei todellakaa vielä näy. Molemmat saavat lannoitetta: vesiviljelylannoitetta lisätään nestemäisenä veteen kerran viikossa, näille multataimille olen antanut uutta sirkoista tehtyä yrtti- ja taimilannoitetta.

tomaatintaimen nuput

Tomaatintaimien lisäksi vesiviljelyssä kasvaa erilaisia basilikoja: maustebasilikaa, sitruunabasilikaa ja punalehtistä puppurabasilikaa. Niiden lehdet ovat jo pikkulapsen kämmenen kokoisia, kun taas multataimet vielä kasvattavat ensimmäisiä lehtiään. Kovat ovat siis erot.

basilikat

basilikat

basilikantaimet

Oletko sinä kokeillut vesiviljelyä? Millaisia kokemuksia sinulla on siitä?

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s