Tomaatintaimet ja yrtit vesiviljelyssä

vesiviljely kasvilampun alla

Tomaatin ja basilikan taimet ovat hyvässä kasvussa vesiviljelyssä. Terhakat taimet siirtyivät viikko sitten jatkamaan kasvuaan kasvilampun alle.

Vesiviljelyllä kasvatetut tomaatintaimet ja basilikat onnistuivat viime kesänä niin hyvin, että päätin toistaa saman taimikasvatuksen tänäkin vuonna. Haasteita aiheuttanut kasvualustaongelmakin näyttää selvinneen omin voimin.

Kylvin siemenet kivivillaan, ja ne itivät siinä hienosti. Kun taimet olivat hiukan tanakoituneet, oli aika siirtää ne jatkokasvatukseen kasvivalon alle.

basilikan taimet vesiviljelyssä

Kun aiemmin käyttämääni hohkakivisoraa ei ollut enää saatavilla, tein oman seoksen ruukkusorasta ja perliitistä. Tämä on siis ihan itse kehittelemäni seos, nyt on jännä katsoa mihin kehittely johtaa.

Täytin ruukusta 2/3 ruukkusoralla, ja lisäsin päälle ruokalusikallisen verran perliittiä. Perliitti on kevyttä, vulkaanista kiveä, jolla on hyvä kyky sitoa itseensä vettä ja luovuttaa sitä. Perliittiä käytetään paljon maanparannuksessa ja sitä voi lisätä kukkamultaankin.

perliitti ja ruukkusora

Istutin kivivillassa olleet taimet tähän ruukkusoran ja perliitin seokseen. Lisäsin ruukkujen pinnalle vielä ruukkusoraa katteeksi.

tomaatintaimet vesiviljelyssä

Tältä näyttävät viikon verran kasvilampun alla vesiviljelyssä kasvaneet ’Tiny Tim’ -taimet – terhakoilta ja hyväkuntoisilta!

Laitan kasvilampun päälle aamulla ja sammutan illalla niin, että taimet saavat valoa noin 15 tuntia. Kerran viikossa lisään viljelylaitteessa olevaan veteen korkillisen ravinnetta. Veden määrää pitää tarkkailla muutaman kerran viikossa ja lisätä tarvittaessa.

Tässä taimet saavat nyt kasvaa niin kauan kunnes ne pääsevät sään salliessa ulos. Ja siihen kuluu vielä tovi aikaa.

tomaatintaimet

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s