Teneriffan toinen puoli: Anaga on vehreä luontoelämys

Anagan kukkulat Teneriffalla

Teneriffa tarjoaa upeita luontoelämyksiä ja vastakohtia niille, jotka haluavat lomamatkaltaan muutakin kuin rantalomailua. Anagan niemimaa saaren pohjoisosassa ovat huikean vehreä elämys ja vastakohta eteläpuolen karuudelle.

Vaikka olen käynyt Teneriffalla monta kertaa, hämmästyn joka kerta saaren monipuolisuudesta. Teneriffan karu eteläpuoli on aurinkovarmaa, hotellien täyttämää lomakohdetta, kun taas vehreä pohjoispuoli tarjoaa huikeita maisemia ja luontoelämyksiä. Olen aiemmin kertonut Icod los Vinosissa kasvavasta maailman suurimmasta puusta, El Dragosta, sekä Teneriffan kauneimmasta kylästä, sadan asukkaan Mascasta.

Nyt hehkutan teille Anagan niemimaata.

Teneriffan entisen pääkaupungin La Lagunan kyljestä lähtee tie TF-13 ja siitä jatkuva TF-12, joka vie huikealle matkalle ylös Anagan niemimaan kukkuloille. Tie on erittäin hyväkuntoinen ja helppo ajaa, ja maisemat sen varrella ovat henkeäsalpaavat.

Anagan niemimaan vehreyden takana on sade. Kukkuloilla sataa usein, ja pilvet ovat matalalla. Meidän retkemme aikana ei satanut, mutta tie oli sateesta märkä ja vettä tippui tien ylle kaartuvien laakeripuiden lehdiltä. Sumuinen, viileä sää tuntui virkistävältä etelän kuuman ja kuivan ilman jälkeen.

Tien varrella on muutamia näköalapaikkoja, joista ensimmäinen, Mirador Cruz del Carmen, heti Las Mercedes -kylän jälkeen. Sieltä avautui heti upea näkymä alas laaksoon ja La Lagunan kaupunkiin.

Teneriffanlaakerimarketta

Anaga Teneriffa

Anagan puusto on vehreää laakerimetsää. Taloja on vuorenrinteillä harvassa, mutta vaelluspolkuja sitäkin enemmän. Me pidättäydyimme autossa ja päätiellä TF-12, mutta sen varrelta lähtee muutamia pikkuteitä, joille voi lähteä seikkailemaan autolla tai polkupyörällä.

Anaga Teneriffa

Anaga Teneriffa

Anaga Teneriffa

Autolla ei voi tehdä pysähdyksiä kuin pienillä näköalatasanteilla, muutoin kauneudesta pääsee nauttimaan ikkunasta katsellen. Niitäkin riittää: Me ehdimme ihastella matkan aikana upeita metsätyräkkejä, makaronesianavokadoja ja kauniita kanarianpunakelloja, joita kasvoi etenkin tien loppupäässä, kun laskeuduttiin jo kohti San Andresia ja Santa Cruzia. Puukellokanervia kasvoi isoina pensaina ihan näköalapaikkojen ympärillä.

puukellokanerva

Anaga Teneriffa

Näitä näkymiä suosittelen käymään katsomassa, jos talven lomamatka suuntaa Teneriffalle. Meiltäkin jäi vielä paljon näkemättä, ja palaamme varmasti vielä Anagan niemimaalle uudestaan.

Anaga Teneriffa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s