Teneriffan kaunein kylä Masca

Mascan kylä Teneriffalla

Teneriffan kauneimmaksi kyläksi kehuttu Masca on pikkuruinen, idyllinen kylä. Sen löytää vain, jos uskaltaa ensin ajaa henkeäsalpaavaa vuoristotietä alas laaksoon.

Mascan kylä löytyy Teneriffan saaren luoteisosasta, saaren vanhimman vuoriston Tenon syleilystä. Mascaan pääsee etelästä TF-1-moottoritien päässä olevan pienen Stantiago Del Teide -kylän kohdalta. Siitä alkaa huikea nousu ylös serptentiinitietä – ja lopulta alas laaksoon, jossa pikkuruinen Mascan kylä sijaitsee.

Me lähdimme Mascaan aamulla, ja niin tekivät monet muutkin turistit. Peräkanaa ajoimme mutkittelevia teitä ylös ja alas, eikä vastaan tullut onneksi juuri muita kuin sitkeästi polkevia pyöräilijöitä.

Tie Mascaan

Maisemat ovat upeat! Kannattaa pitää silmät auki, vaikka vuoristotien mutkat ja jyrkät rotkot salpaisivatkin henkeä! Ja kuskin kannattaa pitää silmänsä tiessä… 🙂

Tie Mscaan

Muutaman mutkan takaa pilkistää lopulta Masca!

Mascan kylä

Kun näet parkkipaikan, ota se! Autoille ei kylässä ole montaa parkkipaikkaa, joten kannattaa parkkeerata ensimmäisen vapaaseen paikkaan. Ja sitten vain hyvät kengät jalkaan, sillä korkeuseroja ja mukulakiviä riittää tässä vuoren rinteelle rakennetussa kylässä.

Mascan kylä

Mascan kylä

Mascassa on vain noin sata asukasta, ja taloja muutamia kymmeniä. Kun katselee vuoren rinteille, ei voi kuin ihmetellä, miten ensimmäiset asukkaat ovat aikoinaan kylän keksineet tänne perustaa. Paikka on toki suojassa vuorten syleilyssä, mutta reitti sinne on vaikeakulkuinen.

Tie, jota pitkin ajoimme Mascaan, rakennettiin vasta vuonna 1991. Kylästä lähtee retkeilyreitti alas merenrantaan. Vaikeakulkuinen reitti on turistien suosiossa, mutta sen kulkemiseen kannattaa varata reilusti aikaa. Kuvassa häämöttää Gomeran saarren silhuetti.

Mascan kylä

Mitä Mascassa voi tehdä? Pieni kylä tarjoaa muutaman kahvilan ja ravintolan, joissa voi viivähtää ennen paluuta vuorten yli. Mutta parasta kylässä on sen rauha. Ei melua, ei ravintoloiden sisänheittäjiä. Ja ne maisemat, kerrassaan upeat. Kannattaa siis poiketa tähän pikkuruiseen kylään.

Mascan kylä

Masca

Masca

Mascan kylä

Ai niin, paluureitti: me emme halunneet palata samaa reittiä takaisin, sillä autovirta toi selkeästi matkalaisia etelän kautta kylään. Siispä jatkoimme T436-tietä eteenpäin kohti saaren pohjoispuolta. Suosittelen tätä reittiä lämpimästi! Maisemat muuttuvat pohjoispuolella kertaheitolla reheviksi ja vehmaiksi, ja samalla pääsee poikkeamaan vaikkapa Icod de los Vinosin kylässä katsomassa maailman vanhinta puuta, El Drago -traakkipuuta.

 

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s