Tunnelmalliset Berliinin joulutorit

Weinachts Zauber

Kävimme viikonloppuna pienellä kaupunkilomalla Berliinissä. Näin joulun alla kaupungissa on lukuisia joulutoreja, joissa mekin kävimme tunnelmoimassa – ja tietenkin nauttimassa lasilliset glüchweinia.

Berliinin joulutorit keräävät näin joulun alla väkeä. Paikalliset tulevat sinne viihtymään, taapaamaan ystäviä, viettämään perheen yhteistä aikaa ja tietenkin tekemään jouluostoksia. Heidän lomassaan joulutoreilla kiertelevät turistit, joille eksoottiset tuoksut, suuret ihmismassat ja jouluisa tunnelma ovat varmaan monille todella mieleenpainuva kokemus.

Niin se oli meillekin, vaikka suomalaisessa joulussa onkin paljon samaa. Mutta se tapa, miten saksalaiset todellakin kokoontuvat viettämään aikaa joulutoreilla – eivät vain shoppailemaan tai nauttimaan lasillisen glüchweinia – teki meihin vaikutuksen. Tässä pari vinkkiä joulumarkkinoista, joilla kävimme.

Alexanderplatzin joulumarkkinat koko perheelle

Perinteiset koko perheen joulumarkkinat löytyvät Alexanderplatzilta, aivan TV-tornin juurelta. Ison alueen keskellä on suihkulähteen ympärille rakennettu luistinrata, jossa voi vuokrata luistimet ja kokeilla pysyä pystyssä ympyränmuotoisella radalla. Täältä löytyy lapsille paljon viihdykettä, muun muassa ihanat karusellit.

Alexanderplatzin joulumarkkinoilla on paljon käsityöläiskojuja, joissa myydään joulukoristeita, puutöitä, paperitähtiä ja paljon muuta. Herkkukojuja on vieri vieressä, ja nenään tulvii mitä ihanimpia tuoksuja. Kylmällä säällä voi lämmitellä kuuman juoman sekä nuotion äärellä. Joulumarkkinoille on vapaa pääsy.

Berliinin Alexanderplatzin joulutori

Alexanderplatzin luistinrata

Glüchwein

Berliinin Alexanderplatzin joulutori

Alexanderplatzin joulutori

Alexanderplatzin joulutori

WeinachtsZauber Gendarmenmarkt aikuiseen makuun

Berliinin konserttitalon edestä, Unter den Linden -kadun alapuolelta, löytyy WeinachtsZauber Gendarmenmarkt. Tänne kaupunkilaiset kokoontuvat iltaisin herkuttelemaan ja nauttimaan kuumia juomia, sillä näillä joulumarkkinoilla on isot ravintolateltat.

Gendarmenmarktin pääsymaksu on 1 euro, ja sen vuoksi paikalle kannattaa tulla ajoissa: vaikka maksutoimitus onkin nopea, syntyy sisäänpääsyporteille helposti jonoa. Jonottaminen kuitenkin kannattaa, sillä tunnelmalliset markkinat ovat jo pelkästään kaunista katseltavaa upean konserttitalon ja kahden kirkon välissä.

Gendarmenmarktilla on myynnissä myös paljon käsityöläistuotteita, kuten puutöitä, saippuoita, vaatteita ja koriste-esineitä. Herkkuja löytyy jos minkälaisia, niin lahjaksi annettavaksi kuin paikan päällä herkuteltavaksi. Pienellä ohjelmalavalla on myös esiintyjiä – akrobaatteja, kuoromusiikkia, tanssijoita – joten täällä viihdytään myöhään iltaan.

GendarmenmarktBerliinin joulutori

GendarmenmarktBerliinin joulutori

 

Berliinin joulutori

Berliinin joulutori

Weinachts Zauber Gendarmenmarkt

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s