Syksyinen tammenterhokranssi

tammenterhokranssi

Me hukumme tammenterhoihin! Kotipiha on täynnä isosta tammesta pudonneita terhoja, joten pitihän niille keksiä jotakin hyötykäyttöä. Tammenterhoista syntyi syksyinen kranssi ovenpieleen.

Tammenterhot putoilevat nyt puista pihakäytävälle niin, että terhot vain rapisevat jalan alla. Täällä etelässä tammissa on vielä kauniisti väriä, kun osa lehdistä on vielä vihreänä ja osa kauniisti kellastunut.

Tein terhoista ja pikkuoksista kranssin, jonka pohjana käytin valmista styrox-pohjaa. Valkoisen pohjan olisi voinut maalata ensin ruskeaksi, mutta minä liimasin terhot kuumaliiman avulla suoraan tuohon valkoiseen pohjaan. Valkoinen väri kuultaa nyt hiukan terhojen läpi, mutta toisaalta nostaa niitä samalla kivasti esiin.

kranssipohja tammenterhokranssiin

Asettelin terhot neljään kerrokseen niin, että lähdin täyttämään kranssia päältä ja etenin sitten sivuille. Suurimmat terhot tulivat tuohon päällimmäiseen kerrokseen, pienimmät sivuille.

Kun pohja oli valmis, leikkasin oksia hiukan pienemmiksi ja asettelin niitä sinne tänne terhojen lomaan. Kranssin voi toki peittää lehdillä kokonaankin.

tammenlehdet kranssissa

tammenterhokranssi

Tammenterhokranssi löysi paikkansa ulko-oven pielestä, siinä se saa nyt ilahduttaa niin kauan kunnes terhot katoavat närhien suihin. Ne käyvät uteliaina jo kurkkimassa valmiiksi aseteltua kattausta. 🙂

tammenterhokranssi

tammenterhokranssi

tammenterhokranssi

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Syksyinen tammenterhokranssi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s