Viime viikonloppuna ensimmäinen pakkasyö puraisi mökkipuutarhaa. Mårbackaa se ei haitannut, sillä se oli päässyt talvehtimaan sisälle mökkiin jo viikkoa aikaisemmin.
Mårbacka talvehti mökillämme viime talvena ensimmäistä kertaa. Kokemukset olivat niin hyvät, että päätin jatkaa sen talvettamista tänäkin vuonna. Myös riippapelargonin talvettaminen onnistui niin hyvin, että sekin saa viettää ensi talven sisätiloissa.
Pelargonien talvipaikka on on kesämökkimme suuren ikkunan edessä. Siinä ne saavat kaiken sen valon, mitä pitkällä talvella on annettavanaan. Peruslämpö mökissä on noin +10 astetta. Vettä ne saavat talven aikana muutaman kerran kuukaudessa.
Mårbackat – joita nyt siis on keväällä hyvin sujuneen jakamisen ansiosta kaksi – kukkivat vielä kauniistin, joten jätin niihin kukkavarret. Riippapelargonin leikkasin, vaikka sekin oli komeassa kukassa. Se varisti terälehtiään niin runsaasti, että viikon päästä mökille tullessamme olisi lattia ollut täynnä punaisia kuihtuneita terälehtiä. Ne värjäävät varsin voimakkaasti, joten parempi pitää lattialaudat puhtaina. 🙂
Tänä vuonna pelargonit saivat kaverikseen muratin. Se vietti kesän paahteisella paikalla keskellä mökkipihaa, eikä kasvanut kovinkaan paljon. Toivottavasti se vahvistuu nyt talven aikana. Kesän tullen se pääsee taas sitten pihalle.
Lauantaiaamuna lämpömittari näytti mökillä -1,5 astetta. Järven pinnalla oli aamuauringon noustessa usvaa, ja juhannusruusuja peitti kaunis huurre. Pelargonit pääsivät siis talvehtimaan juuri oikeaan aikaan.