Gojimarja yllätti kukkimalla ensi kertaa

gojimarjan kukka

Sain gojimarjan eli pukinpensaan työkavereiltani lahjaksi kaksi vuotta sitten talvella. Se on siis kasvanut mökkipuutarhassamme nyt kaksi kesää. Viikonloppuna huomasin gojimarjassa ensimmäiset kukat!

Gojimarja on asustanut mökkipuutarhassamme nyt yhden talven yli. Talvisuojana sillä oli vain kevyesti havuja. Sen kasvupaikka on rinteessä muutaman kivenlohkareen välissä.

Goji-marja on herättänyt meissä ihmetystä kasvutavallaan: se teki jo ensimmäisenä kesänä muutaman todella pitkän oksan, ja sama tahti jatkui tänäkin kesänä. Reilusti yli kaksimetriset oksat taipuvat korkealla kaarella kohti alapihaa. Muita lehdellisiä oksia siinä ei sitten enää olekaan.

goji-marjan oksat

Tein viikonloppuna puutarhassa pieniä syystöitä, kun huomasin gojimarjan pitkissä oksissa kukkia ja nuppuja. Pienenpienet, violetit kukat olivat ilmestyneet siihen ihan vaivihkaa – ja ensimmäistä kertaa! Nuppuja oli paljon, yksi kukka oli avoimena ja yksi jo kuihtuneena. Olisiko kolme viikkoa sitten antamani syyslannoitus saanut sen kukkimisen vauhtiin?

goji-marjan kukka

goji-marjan kukka

Jännä nähdä, ehtivätkö kukat vielä kehittyä marjoiksi asti. Mutta oli ihana huomata, että gojimarja viihtyy kasvupaikallaan ja alkaa tuottaa hedelmää.

Tulevana talvena suojaan kasvin jälleen havuilla, kun lämpötila lähestyy nollaa. Keväällä katkon nuo pitkät oksat, sillä gojimarja tekee kukkia ja marjoja saman kesän kasvuihin. Silloin se saa myös seuraavan lannoituksen, eikä muuta sitten kesän aikana kaipaakaan.

goji-marjan vuosikasvut

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s