Pettymysten pampaheinä

pampaheinä

Ei tullut pampaheinästä sitä komeaa ja korkeaa, näyttävää heinätupasta, jonka toivossa sen keväällä ostin ja istutin mökkipuutarhaan.

Olen aiemminkin kertonut mökkitonttimme viereisestä rakenteilla olevasta tontista, jonka näkyvyyttä omalle tontillemme olemme yrittäneet eri keinoilla peittää. Tänä keväänä otin aseeksi pampaheinät, joiden piti kasvaa parimetrisiksi, tuuheiksi heinätuppaiksi peittämään näkyvyyttä. Näin ainakin ne meille myynyt puutarhuri Kevätmessuilla kertoi. Kun vielä kyselin pampaheinän vaatimuksia kasvupaikan suhteen, oli vastauksena, että maaperän suhteen käy mikä vaan, auringosta kyllä tykkäävät.

Istutimme pampaheinät tonttimme rajan läheisyyteen paikkaan, jossa ne ovat saaneet suoraa auringonpaistetta aamupäivän ajan, iltapäivästä aurinko on osunut niihin puiden latvojen lomasta. Kaivoimme pampaheinille reilut kuopat ja istutimme ne hyvään puutarhamultaan. Kesän aikana annoin niille puutarhalannoitetta ja kastelimme niitä kuivan kesän aikana todella tiheään.

Eipä huolenpito auttanut. Parhaimmat kaksi pampaheinää ovat nyt syyskuun alussa reilun metrin pituisia ja ehkä jotenkuten tuuheiksi määriteltäviä. Pienimmät ovat vain 30-40-senttisiä, eikä tuuheudesta voi puhua.

pampaheinät

Pampaheinä on ollut kyllä suuri pettymys. Onko jollakin muulla kokemusta pampaheinästä? Olisi kiva kuulla, miten niiden kasvattaminen on teillä onnistunut.

Pampaheinää ei ilmeisesti saa kovin helpolla talvehtimaan, joten ajattelin kaivaa pari parhaiten kasvanutta tupasta ylös, istuttaa ruukkuun ja tuoda ne talveksi mökkiin sisälle. Muut aion peittää talvisuojalla. Saa nähdä millaisena ne talven jälkeen näyttätyvät.

pampaheinät

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s