Erilaiset venetsialaiset mökillä

lintuallas

Venetsialaisia vietettiin monella mökillä viime viikonloppuna. Perinne ei ole koskaan ollut meidän käytössämme, mökkiviikonloppuja on vietetty meillä ihan vain työn touhussa. Niin tälläkin kertaa.

Kuulin venetsialaisista ensimmäistä kertaa vasta muutama vuosi sitten, vaikka mökkeilyä on takana jo yli 40 vuoden ajalta. Hassua, miten tuo perinne on vasta nyt tullut isompaan tietoisuuteen. Ehkä se on liittynyt aiemmin niin vahvasti toiseen teemaansa veneilyyn, joten mekään emme kuivan maan mökkiläisinä ole sitä omaksuneet.

Me vietimme omia venetsialaisiamme viikonloppuna äitini mökillä, jossa oli viikolla käynyt metsuri kaatamassa neljä isoa kuusta ja kaksi koivua. Odotimme, että edessä olisi iso risusavotta, mutta niin hienosti oli isot oksat viety pois ja rungot pätkitty ja pinottu, että meille jäi tehtäväksi vain pikkurisujen siivoaminen ja polttaminen.

Homma hoitui niin sutjakkaasti, että ehdimme vielä kerätä viimeisiä mustikoita ja ensimmäisiä puolukoita metsästä ja ihastella puutarhan kukkaloistoa – sitäkin vielä löytyi näin elokuun lopulla. Kehäkukat, kultapiiskut ja pensashanhikit hehkuivat keltaisina, maksaruoho availi nuppujaan ja muutama orvokki ja kosmoskukkakin oli vielä kukassa.

Oliko tämä kesän viimeinen viikonloppu mökillä? Tuskinpa kuitenkaan. Vielä riittää satoa korjattavaksi omppupuista ja luumupuusta – ja pitäähän niitä sieniäkiä kohta jo tulla! Eli työntäyteisiä mökkiviikonloppuja on varmasti vielä edessä! 🙂

kesämökki

kultapiisku

penasahanhikki

kehäkukka ja kärpänen

luumu

orvokit

kosmoskukka

komeamaksaruoho

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s