Mökkirannassa kukkii

sarpio kukkii

Mökkirannassa kukkivat tällä hetkellä lumme, sarpio, rantakukat ja ranta-alpit. Jokainen niistä on omalla tavallaan huikean kaunis.

Ratamosarpio on mökkirantamme erikoisin kukkija. Se kasvattaa tuuhean lehdistön, ja sen kruunuksi pitkävartiset kukkavanat. Itse kukat ovat varsin vaatimattomat ja todella pienet. Kukat kestävät vain muutaman tunnin, mutta kukkia tulee koko ajan lisää.

ratamosarpion kukka

Mutta sarpion kauneus onkin mielestäni kokonaisuudessa. Se on niin erilainen kuin muut rantamme kukkijat. Ja kas kummaa, se on valinnut kasvupaikakseen sen näkyvimmän paikan rantakivikosta, aivan laiturin kupeesta. Huomionhakuinenko? Kenties. 🙂

Ranta-alpi sen sijaan on varsin hehkeä kukkija, ja levittäytyy rannan lisäksi muuallekin tontillamme. Nämä ihanat keltaiset kukat säilyvät maljakossakin muutaman päivän.

ranta-alpi

ranta-alpi

Viime viikon lopulla ranta-alpien sekaan ilmestyivät ensimmäiset hehkuvanpunaiset rantakukat. Niiden upea väri oikein hehkuu rantakasvien seasta. Tänä vuonna rantakukkia tuntuu olevan rannassamme paljon. Muutama vuosi sitten ne olivat vähenemässä, mutta nyt ne näyttävät lisääntyneen.

rantakukka

rantakukka

Ja sitten on tietenkin vielä ihana lumme. Muutama kukkiva lumme löytyy ihan laiturin vierestä, mutta valtavat lummemäärät ovat hieman kauempana järvellä. Valkoisten kukkien rauhallista kellumista sinisen järven pinnalla kelpaa katsella mökkiverannalla istuskellessa.

lumpeenkukka

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s