Kesäkukkakranssi juhannuspöytään

kesäkukkakranssi

Keskikesän luonnonkukat hehkuvat nyt ihanissa punaisen ja lilan sävyissä. Niistä syntyy kaunis ja herkkä kranssi juhannuspöytään.

Kesämökkimme pihalla ja lehdenhakumatkan varrella ojanpientareilla kukkivat nyt punertavat käenkukat ja puna-apilat, valkoiset siankärsämöt ja koiranputket ja kauniin lilat harakankellot. Niistä syntyi ihana kranssi koristamaan juhannuspöytää.

luonnonkukat juhannuskranssiin

Tämä herkänkaunis luonnonkukkakranssi kannattaa tehdä valmiiksi juuri ennen juhlien alkua, sillä se ei ainakaan helteillä säily kovin kauaa nuukahtamatta. Mutta sumuttamalla siihen saa virkeyttä ja viileä juhannusilta kasteineen tekee sille vain hyvää.

luonnonkukkakranssi pöydällä

Sidoin kranssin niin, että kokosin kukista pieniä kahden-kolmen kukan kimppuja, joissa kaikissa oli mukana sjoko valkoista siankärsämöä tai koiranputkea sekä jokin punertava kukka. Pienet kimput asettelin sitten lomittain hieman edellisen kimpun varren päälle. Pohjaksi olin kietonut nuoren pihlajantaimen notkean varren.

puna-apila luonnonkukkakranssissa

Kranssista löytyy myös yksi erikoisuus, ojanpientareelta löytynyt värivirheellinen siankärsämö. Sen ihanan vaaleanlila sävy sopii täydellisesti puna-apiloiden ja käenkukkien lomaan.

punainen siankärsämö

punaapila

Ihanaa keskikesän juhlaa kaikille! ❤

luonnonkukkakranssi

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s