Mökkipihan kasvimaalla on rehevä alku

retiisi kasvimaalla

Mökkipihan kasvimaa on saanut rehevän alun lämpimän toukokuun ansiosta. Retiisit, salaatit ja porkkanat ovat jo hyvässä harvennusvaiheessa.

Kylvin siemenet kasvimaalle viikolla 19, nelisen viikkoa sitten. Tänä vuonna pysyin ihan peruslajeissa: rucolaa, salaattia, porkkanaa, retiisejä ja tilliä. Niitä meillä käytetään eniten. Viikon päästä kylvöstä näkyivät jo ensimmäiset pienet retiisin taimet. Viimeisenä mullan alta nousivat porkkanat ja tillit. Salaatit ja rucola itivät nekin hyvin, vaikka lämpötilat ovat olleet tapissa. Tänä vuonna ei ole hallaharsolle ollut täällä Etelä-Suomessa tarvetta!

Nyt kaikki ovat kasvaneet jo niin hyvin, että viikko sitten oli ensimmäisten harvennusten vuoro. Silloin retiisintaimet saivat kyytiä. Nyt näyttää vahvasti siltä, että sama pitää tehdä porkkanan taimille mitä pikimmiten.

salaatintaimet

porkkanan taimet

Mökkipuutarhassa tapahtuu muutakin. Pikkutalvio kukkii nyt kauniisti sinisin kukin, ja puna-ailakit hehkuvat siellä täällä. Rannassa oli pitkään varsin märkää syksyllä nousseen tulvan takia, mutta nyt siellä kukkii jo luhtalitukka. Pian pihan näyttävin kukkija on rhododendron, sen ensimmäisissä nupuissa näkyy jo lupaus upeasta kukinnasta.

pikkutalvio

puna-ailakki

luhtalitukka

rhododendron, alppiruusu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s