Kukkia ja vehreyttä kotipiha täynnä!

rauniokilkka keväällä

Onpa tämä kevät ollut poikkeuksellisen upea. Meidänkin pieni kaupunkipihamme on jo täynnä upeaa vehreyttä ja kukkia. Kaupunkipihan perennat ovat lähteneet hyvään kasvuun ja omenapuu on näyttävä kuin valkoinen morsian.

Omenapuut puhkesivat kukkaan viikko sitten, ja kerrankin kävi niin, ettei kukinta häiriintynyt viileästä säästä. Nyt ovat pölyttäjät saaneet ahkeroida valkoisten kukkien keskellä. Jos kaikista näistä kukista tulee omena, niin pulassa olemme. 🙂

omenankukka

Rauniokilkka näyttää lähteneen talven jälkeen todella voimakkaaseen kasvuun. Se tunkee vahvasti esiin pikkukivien alta. Kukkimista saa toki vielä odottaa, mutta upea se on näin vihreänä mattonakin.

rauniokilkka keväällä

Patjarikko talvehtii havujen alla yrttipenkissä. Nostin sen sieltä isoon ruukkuun kaksi viikkoa sitten, ja nyt se jo kukkii kauniin valkoisin kukin.

patjarikko

Kesäkukista suosikkini on lumihiutale, jonka ostan miltei joka vuosi etuovemme pieleen. Siinä se saa aurinkoa aamupäivän ajan, mutta on varjossa lopun päivää. Tänä keväänä hankin lumihiutaleen normaalia aiemmin. Lumihiutale on siitä mukava kesäkukka, että se ei hätkähdä pienestä kuivumisesta, vaan palaa taas vettä saatuaan kukoistukseen.

lumihiutale

Angervot kasvavat silmissä – nyt niiden lehdet tunkevat jo kasvilaatikon ulkopuolelle. Nämä angervot ovat viihtyneet takapihallamme aidan vieressä paikassa, jossa ne saavat nauttia iltapäivän auringosta.

angervo

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s