Mahonian huumaava kukinta

mahonian kukinta

Mökkipihan mahonia on jälleen täynnä keltaisia kukkia, jotka houkuttelevat todella makealla tuoksullaan kaikki lähikunnan pörriäiset luokseen. Tätä kukinnan hehkua kestää vain vähän aikaa.

Mahonia kuuluu mökkipihamme vanhoihin kasveihin. Sen alkuperä juontaa varmaankin 1930-luvulle, jolloin tontille rakennettiin ensimmäinen rakennus ja puutarha perustettiin. Kallion kupeessa oleva mahonia on kasvanut samalla paikalla siis yli 80 vuotta.

Viime talvena pakkanen puri hieman mahonian lehtiä ja osa niistä oli keväällä varsin ruskeita. Mutta se ei näyttänyt paljoa haittaavan, kukinta on jälleen yhtä upea kuin aina ennenkin! Harmi, että tämä kaikki kauneus on jo viikossa ohi. Jäljelle jäävät onneksi mahonian kauniit, ainavihannat lehdet.

mahonia kukkii

Löytyy keväiseltä mökkipihalta muitakin kukkijoita. Lemmikkejä kasvaa joka puolella, kielot aukaisevat ihan näinä päivinä nuppunsa, ja metsäorvokit kukkivat koivujen alla. Luumupuussa on pitkästä aikaa kukkia, ja omenapuunkin kukkanuput aukeavat pian. Primulatkin ovat vielä kukassa paikka paikoin, ja mahonian vieressä, lehmuksen alla, kukkii vuorenkilpi. Joten keväistä kukkaloistoa riittää!

luumupuun kukka

lemmikki

omenankukkanuppu

kielo

vuorenkilpi

metsäorvokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s