Puutarhatrendit 2018: hyötyviljelyä ja eksoottisia lajeja

Puinen nimikylti auttaa muistamaan kasvimaalle kylvetyt lajit.

Tänään käynnistyneillä Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa kerrottiin tämän vuoden puutarhatrendeistä ja siitä, mihin puutarhurit tänä vuonna uskovat meidän hurahtavan.

Puutarhaliiton toimitusjohtaja Timo Taulavuori kertoi aamulla pitämässään puheenvuorossa, että meitä puutarhanhoidosta innostuneita on paljon, jopa 70 % kotitalouksista. Innokkaimia puutarhanhoitajia ovat 40-65-vuotiaat naiset. Eipä yllätä. 🙂

Taulavuori listasi myös sellaiset trendit, joiden puutarha-alan ammattilaiset uskovat näkyvänä tänä kesänä meidän pihoillamme ja puutarhoissamme. Miltä nämä trendit sinusta kuulostavat?

1 Hyötyviljely ja kaupunkipuutarhat

Yhä useampi nuori on kiinostunut putuarhanhoidosta hyötyviljelynä. Heitä eivät kukat juuri innosta, mutta oman salaatin ja chilien kasvattaminen sitäkin enemmän. Kiinnostus kasvaa eristyisesti nuorten kaupunkilaisten joukossa.

kasvusäkki

2 Eksoottiset lajit

Puoliammattilaiset puutarhaharrastajat haluavat pihaansa nyt eksoottisia kasveja, tavanomainen ei heitä enää innosta. Onko magnolia eksoottinen? Niitä näkyi messujen mallipuutarhassa läjäpäin.

magnolian kukka

3 Koti laajenee puutarhaan

Tämähän on tapahtunut jo viime vuosien aikana, ja näyttää lisääntyvän edelleen. Terassit sisustetaan jo ihan olohuoneiden näköisiksi. Ovet ja ikkunat avataan sään salliessa niin, että puutarhan ja kodin rajat hämärtyvät.

4 Viherkasvit tuodaan ulos ja ulkokasvit sisälle

Tämä liittyy selkeästi edelliseen trendiin, sillä jotta terassi-olohuoneesta saadaan oikea huone, niin pitäähän sinne tuoda viherkasveja. Jouluruusu sinnittelee tässä trendissä: talven se on sisällä, kesäksi se istutetaan ulos.

jouluruusu

5 Metsäpuutarha tekee vahvaa tuloa

Puutarhan ja metsän välinen raja häviää vähitellen, sillä metsäpuutarha tekee vahvaa tuloaan. Varjossa ja happamassa maassa viihtyviä kasveja on tarjolla yhä enemmän. Metsäpuutarhan suosioon liittyy vahvasti myös luonnollisuuden trendi, joka on vahvasti vallalla.

Miltä nämä trendit kuulostivat, uskotko niihin? Minusta ne ovat luontevia ja selvästi jo näkyvillä.

viherkasvit ulkona

 

Kevätmessut ovat avoinna sunnuntaihin 15.4. saakka. www.kevätmessut.fi

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Puutarhatrendit 2018: hyötyviljelyä ja eksoottisia lajeja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s