Tomaatteja, tomaatteja!

tomaatintaimi

Vesiviljelyllä alkunsa saaneet tomaatintaimet tuottavat jo hedelmää, ensimmäiset raakileet ovat jo peukalonpään kokoisia! Tätä menoa meillä on oman sadon tomaatteja salaatissa jo ennen juhannusta.

Vesiviljelyllä alkunsa saaneet tomaatintaimet kasvavat komeasti. Nyt  ne ovat alkaneet kukkia, ja ensimmäiset hedelmätkin ovat jo näkyvissä. Nämä kaksi ovat kooltaan jo miltei peukalonpään kokoisia!

Pölyttäminen on pitänyt hoitaa kotikonstein, pullasudilla, mutta hyvin näyttää sekin tepsivän! Tomaatintaimet ovat nyt olleet ikkunalaudalla mullassa kuukauden verran, ja ensimmäiset kukat avautuivat kolmisen viikkoa sitten. Lisää kukkia on tulossa koko ajan. Tomaatintainten alusta pääset lukemaan tästä postauksesta.

tomaatintaimi

Ikkunalaudalla viihtyvät myös muut taimet. Chilintaimet voivat hyvin, mutta kasvavat hieman honteloina. Niitä pitää tukea ja antaa lannoitusta, kuten tomaatintaimillekin.

chilintaimet

Persilja on oikein terhakka, siitäkin voi alkaa jo napsia satoa. Sen kylvin tammikuussa samaan aikaan kuin tomaatitkin, mutta sen kasvuunlähtö on ollut hieman hillitympää.

persilja

Basilikat voivat todella muhkeina vesiviljelyssä ja kasvivalon alla, niistä napsin joka päivä satoa salaatteihin ja pastakastikkeisiin. Mutta nämä ikkunalaudalla olevat sisaret ovat nekin päässeet ihan komeaan kasvuun.

basilikat

Viimeisimmät tulokkaat ikkunalaudalla ovat nämä vielä varsin pienet oreganontaimet. Ne kylvin kaksi viikkoa sitten.

Ihan hyvältä näyttää taimien kasvattaminen lähteneen tänä keväänä alkuun. Nyt vain lumet pois ja lämpötilaa lisää, niin nämäkin pääsevät nauttimaan ulkokeleistä!

oreganontaimet

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Tomaatteja, tomaatteja!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s