Kokemuksia IKEA-testaajana: tuloksena kukkivat tomaatintaimet

IKEA VÄXER

Olemme saaneet olla tämän talvikauden mukana IKEA Testaajat -ryhmässä, jossa olemme voineet kertoa käyttökokemuksia erilaisista arkea parantavista ratkaisuista ja muutoksista kodissamme. Testi on nyt puolivälissä, ja on aika kertoa siitä teillekin.

Tammikuussa alkaneessa testauksessa meillä on ollut mahdollisuus kokeilla esimerkiksi IKEA VÄXER -kasvilamppua ja -istutussettiä. Se olikin mahtava kokemus! Siitä ja muistakin testikokemuksista pääset lukemaan täältä IKEA Suomen Testaajat-blogeista.

Vesiviljelyyn perustuvassa istutussetissä siemenet kylvetään kivivillalieriöihin, jotka siis saavat tarvitsemansa veden istutuskaukalon pohjalle laitetusta vedestä. Siemenet alkoivat itää yllättävän nopeasti. Kylvin lieriöihin tomaatin, persiljan, basilikan ja rucolan siemeniä. Niistä persiljan itäminen kesti pisimpään – niin kuin persiljan siemenillä yleensäkin kestää.

IKEA VÄXER

 

Istutussetti oli ihan ikkunalaudallamme, mutta kun taimet olivat tarpeeksi isoja, siirrettiin kivivillalieriöt hohkakivisoralla täytettyihin ruukkuihin ja kasvamaan kasvivalon alle. Ja siitähän ne riehaantuivatkin!

 

Ei aikaakaan, kun sekä basilikan että yllättäen tomaatin taimet olivat kasvaneet reiluun mittaan. Satoa alettiin saada basilikasta keskellä pimeää talvea – mikä ihana tilanne! Persiljan ja rucolan kasvu oli huomattavasti hitaampaa.

IKEA VÄXER -kasvilamppu

Ja ne tomaatit! Mitä ihmettä niille tapahtui? Ne kasvoivat, kasvoivat ja kasvoivat! Lopulta ne oli pakko siirtää pois, sillä niiden lehdet alkoivat jo paistua kasvivalon alla, ja kukkanuput kehittyä. Katsokaa mitkä juuret ne olivat kehittäneet!

tomaatit vesivellyssätomaatintaimet

Tämä kuva puhuu paljon. Tuo korkea, vihreä ja kukkanuppuja kasvattanut tomaatintaimi kasvoi siis vesiviljelyssä kasvilampun alla. Viereinen hennonvihreä, hontelo taimi aloitti kasvunsa vesiviljelyssä, mutta jatkoi sitä tavallisessa mullassa valoisalla ikkunalaudalla.

Kun kolme isoa tomaatintainta siirtyivät jatkamaan kasvuaan multaan ja isompiin ruukkuihin, sain siirrettyä nuo hontelot taimet takaisin vesiviljelyyn. Hyvin näyttävät nekin edistyvän eivätkä näytä kärsineen siitä, että olivat välillä mullassa.

Ja nyt sitten ihmettelen näitä maaliskuussa kukkivia tomaatintaimiani. 🙂

tomaatin kukka

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s