Orkideat kukkivat!

orkidea

Voi tätä kukkien kirjoa ja komeutta, mikä orkideoja tulvillaan olevasta kasvihuoneesta löytyy! Nämä käsittämättömän upeat kukat ovat kiehtovia ilmestyksiä. Niiden kauneudesta voi vain lumoutua.

Kuvasin nämä upeat orkideat maaliskuun alussa Göteborgin kasvitieteellisessä puutarhassa. Siellä on neljä orkideoja täynnä olevaa upeaa kasvihuonetta, ja vierailumme ajoittui sopivasti kukkimisen huippuajankohtaan.

Göteborgin kasvitieteellisen puutarhan orkideatalossa on noin 1 200 orkidealajiketta, tärkeimpinä puikkokämmekät, katleijat ja venuksenkukat. Paitsi kaupunkilaisten ja turistien matkakohde, on orkideatalo myös tutkimuspaikka. Jokaisen kasvihuoneessa olevan kukan alkuperä, ikä ja tietenkin laji on tarkkaan kirjattu ylös, ja kukkien kasvua tutkitaan. Siellä järjestetään myös paljon aiheeseen liittyvää koulutusta ja luentoja: meidänkin vierailun aikana talossa kiersi ryhmä, jonka kannoilla yritin pysyä ja oppia uutta! 🙂

Mutta se tekstistä, nyt saatte herkutella kukkaloistolla!

paphiopedilum - venuksenkenkä

cattleya - katleija

kämmekät

keltainen orkidea

orkidea

dendrobium

valkoinen orkidea

orkidearuukut

valkoinen orkidea

orkidea

Orkideojen lisäksi Botaniskassa pääsee nauttimaan myös kolmen muun kasvihuoneen tarjonnasta: mehikasvitalo, begoniatalo ja torpiikkitalo. Huoneita on peräti 11, joten varaa käynnille aikaa!

Ja muistathan kaupungin toisen kasvihuoneen, josta kirjoitin jo aiemmin? Trädgårdsföreningenin kasvihuone sijaitsee aivan kaupunkin keskustassa, kannattaa käydä sielläkin!

Göteborgs Botaniska Trädgård, Carl Skottsbergs gata 22A, Göteborg.

succulent

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Orkideat kukkivat!

  1. Oi begonia talo😍❣️ sinne täytyy päästä❣️❣️
    Kaunis postaus näistä orkideoista🌸

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s