Teneriffa on paljon muutakin kuin palmuja

palmunlehti

Teneriffalla on luonnosta kiinnostuneelle paljon nähtävää. Upeat puutarhat ja vaelluskohteet tarjoavat eksoottista silmänruokaa ja sellaista lajikirjoa, jota harvoin näkee.

Teneriffa on tullut meidän perheelle tutuksi useiden talvilomien aikana. Saari on monin tavoin hyvä kohde lapsiperheelle: kohtuullisen lentomatkan päässä, aurinkovarma, siisti ja turvallinen. Lomakohteissa riittää aktiviteetteja, mutta toisaalta saarella on myös mahdollisuus patikoida rauhassa upeilla luontopoluilla.

Olemme joka reissullamme vuokranneet auton muutamaksi päiväksi. Se on kätevä tapa päästä liikkumaan ja näkemään vaikka tuolivuorimaisemia Teiden huipulla tai karun etelärannikon vastakohtana saaren vehreää pohjoispuolta. Viime joulun aikaan tekemällä reissullamme kävimme ensimmäistä kertaa Icod de los Vinosin kylässä katsomassa Lohikäärmepuuta – Dragon Tree – josta jo tammikuisessa postauksessani kerroinkin. Koska kameraan tallentui paljon myös muita kuvia saaren kasvillisuudesta, ajattelin tässä pakkasen keskellä jakaa niitä teidänkin iloksenne.

kanarianorjalaakeri

Tämä upea kanarianorjalaakeri kasvoi pienessä Playa San Juanin kylässä, Playa de las Americasin ja Los Gigantensin puolivälissä. Kannattaa kurvata TF-1-moottoritieltä käymään Playa San Juanin ihanalla kivirannalla!

tyräkki

Saarella kasvaa paljon erilaisia tyräkkejä. Tämä tyräkki kukki kauniisti pienin keltaisin kukin tammikuun alussa.

kanarianmehipuu

Aika huimaa, että suurin osa kaikista maailman mehipuista on kotoperäisiä Kanariansaarilla. Lajeja on kuulemma kolmisenkymmentä, tässä varrellinen kanarianmehipuu.

ikiviuhko

Kaunis sininen ikiviuhko kukki Dragon Treen vieressä, Parque del Dragon puistossa, samoin alla oleva teneriffankultasäde.

teneriffankultasädebougainvillea eli ihmeköynnös

 

Bougainvilleat eli ihmeköynnökset kukkivat upeina ja eri värisinä joka puolella saarta.

rahapuut

Kaupungeissa on upeita istutuksia, tässä rahapuita.

kolibrikukka

70-luvulla ensimmäiset Kanariansaarille matkanneet turistit taisivat tuoda mukanaan näitä upeita kolibrikukkia. Näkee niitä saarella vieläkin, ja ovathan ne kerrassaan upeita väripilkkuja karun kauniin luonnon keskellä.

Teide

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s