Kaipaan jo kevättä ja puutarhojani!

ranskanlaventeli

Lumen täyttämän puutarhan katseleminen saa kaipaamaan kovasti jo kevättä ja kasvien kasvuunlähtöä. Kaipaan erityisesti kaupunkipihaltani ihania perennoja ja mökkipuutarhasta upeaa papulanruusua. Ja muutamia muitakin kukkia ja pensaita.

Päivänvalon lisääntyminen saa puutarhakaipuun kasvamaan. Ei auta kuin selailla edellisen kesän kuvia ja ihailla sitä kukkaloistoa, jonka se tarjosi. Vaikka viime kesä olinkin varsin viileä, tuntuivat monet kukat ja pensaat viihtyneen erityisen hyvin. Mökkipihallamme ruusut kukkivat komeasti ja pitkään, eikä hovijasmikkeen kukinta ole koskaan ollut niin runsas kuin viime kesänä. Erityisesti minua ilahdutti papulanruusun kaunis kukinta.

papulanruusu

hovijasmike

Talven jäljiltä on jännä nähdä, miten mökkipuutarhan uudet hankinnat ovat talvesta selvinneet. Miten ´Miss Bateman´-kärhön talvisuojaus onnistui, entä löysinkö punahatulle sopivan kasvupaikan?

´Miss Bateman´

punahattu

Kaupunkipihaamme ovat jo pitkään sulostuttaneet ihanat perennat, jotka talvehtivat yrttipenkissä ja pääsevät kevään tullen isoihin ruukkuihin. Viime vuonna tarhalaukkaneilikka kukki upeasti koko kesän, se nautti kesän viileydestä – tarhajukkaviiniköynnös taas ei niinkään. Sen sato jäi varsin pieneksi, vaikka lehdet kasvoivatkin loppukesästä peittämään koko rivitalopihamme aidan.

tarhalaukkaneilikka

Ja ihana pioni, jonka kukkimista odotan aina innolla! Ikävä on jo kauniin aniliininpunaisia kukkiasi! 🙂

pioni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s