Chilintaimet lähtivät kasvuun

 

chilintaimien kasvatusta

Kasvivalosta on ollut apua chilinkasvatuksessa. Siemenet itivät hyvin ja nyt on jo aika istuttaa taimet suurempiin ruukkuihin.

chilintaimet hyvässä kasvussa

En ole mitenkään chilifanaatikko, mutta muutaman kerran olen chilejä kasvattanut ja saanut niistä ihan hyvän sadon. Käytän kuivamiani chilejä ruoanlaitossa, ja yhdestä hyvästä sadosta on riittänyt mausteita moneksi vuodeksi. Nyt kylvin capsicum annuum -chilejä, joista tulee pitkät, kapeakärkiset hedelmät.

Kylvin chilinsiemenet tammikuun 14. päivä. Nyt ne ovat siis kasvaneet kolme viikkoa, ja näyttävät jo varsin terahkoilta. Ne ovat saaneet kasvaa Ikean Växer-kasvivalon alla, ja siitä on kyllä ollut suuri apu tähän hyvään itämiseen ja kasvuun. Valoisia päiviä on tammi-helmikuussa ollut vähän, mutta kasvilamppu on pitänyt huolen taimien valonsaannista aina aamuvarhaisesta iltamyöhään. Valoa ne ovat saaneet päivässä 15 tuntia.

säilyketölkit taimikasvatuksessa

Kokeilin tällä kertaa siirtää taimet kasvamaan metallisiin säilyketölkkeihin. Laitoin niiden pohjalle karkeita koristekiviä ja päälle samaa hiekkapitoista taimimultaa kuin mihin ne kylvinkin. Laitoin aika monta tainta samaan ruukkuun, niitä voi sitten harventaa jos tuntuu, että tölkissä tulee ahdasta.

Värikkäät tölkit ovat ihan hauskat ikkunalaudalla, tosin nämä päätyvät vielä ainakin kuukaudeksi saman kasvilampun alle kuin missä ovat alkunsa viettäneet.

Kesän koittaessa chilit pääsevät ulos kaupunkipihallemme, jonka toivon mukaan suotuisissa ja aurinkoisissa olosuhteissa niistä saa syksyllä hyvän sadon. Katsotaan kuinka käy!

chilintaimet säilykepurkissa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s