Ludisia kukkii pimeimpään aikaan

ludisia kukkii pimeimpään aikaan

Talvella kukkivat huonekasvit ovat harvassa, yksi sellainen on maaordikeoihin kuuluva ludisia. Se kurkottaa pimeimpään aikaan kohtia valoa ja kukkii kauniin valkoisin kukin. Ja mikä parasta, ludisia on varsin helppohoitoinen huonekasvi.

Tämä ludisia on ollut minulla jo vuosia, joten sen kauneus on ehkä hieman jo rapistunut. En ole juurikaan hellinyt ludisiaa, vaan se on joutunut taistelemaan valosta yhdessä olohuoneemme pimeimmistä nurkista. Mutta ei ludisia siitä ole moksiskaan, se ilahduttaa kauniilla valkoisilla kukillaan aina vuoden pimeimpään aikaan. Tänä vuonna siihen on tullut kolme kukkavanaa, jotka kukkivat kauniisti usean viikon ajan.

ludisian kukinto

Ludisian kukkavanasta tulee pitkä, jos kasvi saa vähän valoa, kuten meillä. Jos sen kasvupaikka on valoisampi, tulee kukkavanoistakin tanakampia. Meidän ludisiamme kurkottaa pitkiä kukkavanojaan valoa kohti, ja sen lehtisuikerotkin risteilevät sinne tänne.

ludisian lehdet

Ludisialla on kauniin vihreät, nukkapintaiset lehdet, joissa punertavat lehtisuonet erottuvat kauniisti. Monet pitävätkin ludisiasta juuri noiden kauniin värikkäiden lehtien takia, kuten minäkin.

ludisian vihreät lehdet

Ludisia on tosiaan varsin helppohoitoinen: se ei kaipaa sumuttelua, ei ole niin nuuka valosta eikä tarvitse jokavuotista mullanvaihtoakaan. Se on itse asiassa aika herkkä muutoksille, joten multaa ei kannata vaihtaa usein. Multa saa olla orkideoille tuttuun tapaan ilmavaa ja karkeaa.

ludisian kukinto

Kolmas kukkavana vasta aloittelee kukintaa, joten saamme vielä nauttia tästä ludisian kukkaloistosta ainakin muutaman viikon!

 

2 kommenttia artikkeliin ”Ludisia kukkii pimeimpään aikaan

  1. Ei vitsi, tää kuulostaa sellaselle kasville, jonka mie voisin hankkia! 🙂 Meillä on kotona niin vähän ikkunatilaa ja valoisia paikkoja huonekasveille, että tällaset vähän pimeämmänkin nurkan kelpuuttavat kasvit ois kivoja. 🙂 Ja tää vielä kukkisikin!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s