Talvitunnelmointia mökillä kynttilänvalossa

Mieli halajaa mökille viikonlopuiksi, vaikka puutarha onkin talven kourissa. Mutta silloin voikin tunnelmoida kynttilän ja takkatulen loimussa ja suunnitella tulevan kesän projekteja.

kynttilä

Kun rakensimme toissa kesänä uuden kesämökin vanhan tilalle, en osannut aavistaa, miten paljon se lisäisi mökin käyttöä. Aiemmin mökki oli puhtaasti kesämökki, sillä siinä ei ollut peruslämpöä päällä eikä mahdollisuutta edes saada mökkiä lämpimäksi talvisaikaan. Mökillä vierailtiin vain muutaman kerran talvessa, ja silloinkin mökin ovet pysyivät kiinni ja aikaa viettiin ulkona lumitöitä tehden ja retkeillen.

Nyt uuden mökin kanssa tilanne on ihan toinen. Mökille on päästävä miltei joka viikonloppu! Peruslämpö pitää mökin lämmön yllä, ja takka tuo nopeasti lisälämpöä. Sisällä on siis ihana tunnelmoida ja ihan vain katsella järveä ja puutarhaa – ja samalla miettiä ensi kesänä tehtäviä projekteja.

kynttilänjalka lasipullosta

Ja niitähän riittää, sillä pääsimme vasta viime kesänä aloittelemaan piharemonttia rakennustyömaan jäljiltä. Keväällä on jännä nähdä, miten mökin alarinteeseen istuttamamme vuorimännyt ovat lähteneet kasvuun. Samoin odotan innolla ensimmäisen kärhöni, Miss Batemanin selviytymistä talvesta.

Ja uuttakin on tehtävä. Yläpihan kuistiin rajoittuva hankala rinne odottaa vielä ratkaisua, ja naapuritontin ja meidän rajalle tarvitaan uutta pensasrivistöä. Ja ikuinen haaveeni kasvihuoneesta elää vahvana! 🙂

Vielä vaaditaan siis aika monta kynttilänvalossa ja takan loimussa vietettyä viikonloppua ja huolella pyöriteltyä suunnitelmaa, ennen kuin päästään tositoimiin mökkipuutarhaan. Sitä on ihana odottaa!vuorimännyn taimi

'Miss Bateman*

Lobeliat suojaavat kärhön juuria kuivumiselta.

 

 

 

 

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Talvitunnelmointia mökillä kynttilänvalossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s