Pelargonit talvehtivat onnistuneesti

riippupelargonia

Kokeiluni talvettaa Mårbackaa, riippupelargoniaa ja poutapilveä näyttää sujuvan hyvin. Tästä voi ehkä seurata jopa onnistuminen!

Olen aina rakastanut pelargoneja, mutta minulla ei ole aiemmin ollut mahdollisuutta niiden talvettamiseen. Joka kevät olen hankkinut uudet kukat ja heittänyt ne syksyn tullen haikeana pois.

Uuden kesämökin myötä tuli mahdolliseksi kokeilla pelargonien talvettamista, joten ryhdyin innolla puuhaan. Toin riippupelargonin, Mårbackan sekä keväällä hankkimani poutapilven sisälle mökkiin lokakuun puolivälissä. Silloin ne kukkivat vielä näin kauniisti. Mårbacka ja poutapilvi talvehtivat valoisalla paikalla ikkunan edessä.Mårbacka kukki itse asiassa vielä jouluviikolle asti, vasta silloin leikkasin siitä viimeiset kukat pois. Lämpötila mökissä on noin +10C ja niiden paikka on ison ikkunan edessä, joten luonnonvaloa ne saavat mahdollisimman runsaasti. Tilkan vettä olen antanut parin-kolmen viikon välein.

Mårbackan ja poutapilven talvettaminen

Vaikka erityisesti Mårbacka onkin kellastanut ja tiputellut lehtiä, voi se varsin hyvin. Poutapilven selviäminen oli iso kysymysmerkki, mutta näyttää senkin jatko ihan valoisalta. Riippupelargonia on näistä terhakoin selviytyjä.

 

Pelargonien leikkaaminen on edessä maaliskuussa, samoin mullanvaihto. Ja ihanaa, voin kokeilla myös pistokkaiden juurruttamista!

Mårbackapoutapilven talvettaminenriippupelargonian talvettaminen

 

2 kommenttia artikkeliin ”Pelargonit talvehtivat onnistuneesti

  1. Ihana talvetuspaikka. Uskon, että hyvin menee ainakin pelargoneilla. Lehtiä tippuu, mutta ei enää pitkään!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s