Joulu ilman joulukuusta

männynoksat maljakossa

Joulukuusi on varsinkin monelle lapsiperheelle ihan pakollinen juttu, mutta tulee se joulun tunnelma kotiin ilman kuustakin. Korvikkeena voivat olla havunoksat niin maljakossa kuin seinälläkin.

Olen tässä ennen joulua tuonut kotiin jo joulua ennakoivaa tunnelmaa erilaisten havujen muodossa. Pienet kuusentaimet toin sisään jo lokakuussa, ja ne ovat vieläkin vihreitä, sillä otin ne mökkipihalta juurineen. Vaihdan niiden veden viikottain.

kuusi lasipurkissa

Viime viikon lumimyrsky oli tiputtanut mökkipihallamme oksia isosta männystä. Mikä tuoksu niistä lähtikään! Pudonneita oksia peratessa leikkasin niistä muutamia maljakkoon, ja niin mökki täyttyi ihanasta männyntuoksusta. Männynoksat korvaavat aivan hyvin joulukuusen!

männynoksat maljakossa

Kolmatta adventtia juhlistin tekemällä ”minikuusen” olohuoneemme seinälle. Sidoin kaksi kuusenhavua yhteen punaisella nauhalla ja ripustin ne seinälle.

kuusenoksat seinällä

Lähimetsässämme kasvaa isoja lehtikuusia, jotka tiputtavat anteliaasti kuivuneita oksiaan polun varteen. Kävin keräämässä muutaman oksan talteen. Niistäkin saa ihan kivan kuusenkorvikkeen, jonka voi vaikka koristella muutamalla maltillisella koristeella.

lehtikuusen oksa ja joulukoristeet

olkikoristeet

Mutta kyllä se oikea joulukuusikin meille kannetaan olohuoneeseen, lasten koristeltavaksi! 🙂

 

2 kommenttia artikkeliin ”Joulu ilman joulukuusta

    • ”Onneksi” oli iso männynoksa tippunut tosiaan mökkipihalla alas, siitä sai kauniit oksat kotiin. Kyllä se oikea kuusikin tuodaan meille, mutta on kiva pitkittää havukautta jo ennakolta. 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s