Moderni himmeli muovipilleistä

himmeli mustista muovipilleistä

Olen aina ihaillut himmeleitä. Ne ovat todella kauniita, herkkiä ja taidokkaita. Muutaman kerran olen itsekin yrittänyt tehdä olkihimmelin, mutta hankalaahan se on ollut. Nyt kokeilin muovipillejä, ja nehän osoittautuivat todella näppäriksi modernin himmelin tekoon!

Muovipillit ovat paljon helpompia työstää kuin olkipillit, jotka vaativat liottamisen ja siltikin halkeavat herkästi. Onhan olki se kaunein materiaali himmeliin, mutta mustista pilleistä tehdyssä himmelissä on kivasti modernia ilmettä.

himmeli mustista muovipilleistä

Ostin pillit askartelukaupasta. Ne leikkautuivat sopivan mittaisiksi saksilla, eivätkä repeilleet leikatessa. Netti on täynnä ohjeita himmelin tekemiseen, tässä tämä ihan perusohje, jolla saa tuon yhden kuution aikaiseksi. Yhteen kuutioon menee 12 samanmittaista pillinpätkää.

himmelin ohje

Himmeli muovipilleistä

 

  1. Pujota lankaan kolme pillinpätkää, sido solmulla kolmioksi.
  2. Pujota lankaan seuraavaksi kaksi pillinpätkää, sido solmulla kiinni edellisen kolmion reunasakaraan.
  3. Toista eli pujota lankaan seuraavat kaksi pillinpätkää ja sido solmulla kiinni edellisen kolmion reunasakaraan.
  4. Toista vielä kerran ja sido kiinni edellisen kolmion sakaraan. Lisää lankaan kaksi pilliä ja taivuta kokonaisuus kuution muotoon niin, että viimeinen pilli tulee ensimmäiseen sakaraan, sido solmulla kiinni. Pujota lanka ensimmäisen pillin läpi ja lisää viimeinen pillinpätkä, sido solmulla kiinni.

Jos tämä ohje ei riitä, niin katso ihmeessä netistä, siltä löytyy ihan videoitakin aiheesta!

himmeli mustista pilleistä

Tein ensin nuo yläosan pienet kuutiot, ja sen jälkeen ison kuution niiden keskelle. Kannattaa koota himmeliä tuolta ylhäältä aloittaen ja edetä sen mukaan mitä himmelisi tuntuu ”tarvitsevan”.

Kun olin saanut tuon yläosan valmiiksi, tein kokonaisista pilleistä sen alapuolella olevan ison kuution. Sen jälkeen tein sen sakaroihin pienet kuutiot sekä alas yhden pienen kuution. Sekin olisi jo riittänyt, mutta tuntui, että tuohon keskelle tarvitsi vielä jotakin. Tein sitten keskikokoisen kuution puolikkaista pilleistä ja sen alareunaan ihan minikuution, ja ripustin koko komeuden himmelin keskelle. En halunnut sitä samaan tasoon kuin tuon ison kuution keskiosa on, vaan jätin sen hieman ylemmäksi.

himmeli mustista muovipilleistä

Himmelissä on parasta se, että siitä voi tehdä juuri sellaisen kuin haluaa – päätäntävalta on tekijällä! Tällainen tuli minun himmelistäni, millaisen sinä teet?

himmeli mustista muovipilleistä

2 kommenttia artikkeliin ”Moderni himmeli muovipilleistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s