Risutähti jouluksi

DIY risutähti

Pidän yksinkertaisista joulukoristeista, en juurikaan halua jouluuni kiillettä ja kimallusta. Simppeli risutähti on juuri minun mieleeni oleva joulukoriste: yksinkertainen ja maanläheinen – ja helppo tehdä.

Katkoimme syystalkoissa pihapajua ja otin sieltä kuivumaan muutamia suoria oksia. Kuivattelin niitä pari viikkoa saunassa.

Kun risut olivat kuivuneet, leikkasin ne samanmittaisiksi (noin 20 cm) pätkiksi. Sommittelin niillä sopivaa tähden muotoa, ja tällainen viisisakarainen tähti miellytti silmääni eniten.

Sitten vain kuumaliimapistooli esiin ja kuivat pajunoksat yhteen! Jos tähteen haluaa hieman lisää koristeellisuutta, vai sakaroiden päihin solmia vaikka juuttinarua. Se antaa ihan kivan säväyksen, ja halutessa vähän väriäkin.

Liimasin tähden sakarat tässä järjestyksessä:

DIY risutähti

Valmiin tähden voi laittaa hyllyn päälle tai ripustaa oveen, ovenkahvaan tai kuuseen. Ja kun mittakaavaa suurentaa, voi samalla mallilla tehdä vaikka kuinka ison ja näyttävän risutähden – tai vaihtoehtoisesti ihan pikkuisia vaikka koristamaan joulupöytää.

DIY risutähti

 

6 kommenttia artikkeliin ”Risutähti jouluksi

  1. Kaunista! Itse pidän myös luonnonantimista tehdyistä koristeista, tänä syksynä olen käyttänyt mm. Käpyjä, pihlajanmarjoja ja oksia asetelmissa. Tuollaista tähteä olen myös miettinyt, nyt onkin hyvät asetteluohjeet tiedossa 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s