Kesän yrttisato on nyt kuivattu ja purkitettu. Eipä käy kehuminen sadon määrällä, mutta kyllä näillä ainakin alkutalven pärjää.
Tänä kesänä kasvatin kaupunkipihalla basilikaa, salviaa ja minttua, mökkipuutarhassa kasvoivat korianteri, tilli ja persilja. Tilli ei kyllä kukoistanut, sitä riitti nippa nappa uusien perunoiden maustamiseen, mutta ei lainkaan kuivatukseen. Samoin kävi persiljan kanssa. Muutamat harvat varret päätyivät salaatteihin.
Korianteri kukki mökillä kauniisti ja tuotti ihan kelvollisen sadon siemeniäkin. Keräsin varret paperipussiin ja kuivattelin siemeniä pussissa kolmisen viikkoa. Vähän ravistelua ja kuivaneet siemenet putoilivat pussin pohjalle, josta ne oli helppo napsia talteen.
Basilikat ja salviat kuivatin keittiössämme nippuina, jotka roikkuivat ilmavasti katossa olevista koukuista. Valmista tuli parissa viikossa. Basilikaa ja salviaa meillä riittää hyvin koko talveksi. Lisäksi kuivatukseen päätyi myös kesällä kaupasta ostamani timjami, joka pysyi ulkona hyväkuntoisena.
Minulla oli aika huono yrttisato. Lipstikka ja minttu olivat parhaimmat. Timjami riitti vain sienikauteen. Muista en viitsi edes kirjoittaa. Ehkä sitten ensi vuonna. Hyvää alkavaa talvea!
TykkääTykkää
On sitä tosiaankin parempiakin yrttivuosia nähty. 😦 Mutta katse kohti ensi kesää ja parempia satoja!
TykkääTykkää